Ingyen MP3

Tape Underground – a legjobb hazai trip-hop banda

Amióta megtudtuk, hogy létezik ez a zenekar, letöltölttük dalaikat, ki sem vettük az iTunes Playlistjéből. Nincs nap, hogy ne hallgatnánk végig egyszer ezt a 12 számot. "A kényszer eddig több szituációban is azt mondatta velünk, hogy ez trip-hop." TÖLTSD LE INGYEN az albumot!

-A Tape Underground trip-hop zenekar?
-Azt meg, hogy végül is milyen stílusú zenét játszunk, vagy miket is lehet mondani a dalokra ebből a szempontból, nem igazán sikerült még megfejtenünk, viszont a kényszer eddig több szituációban is azt mondatta velünk, hogy ez trip-hop. Szóval ebben egyeztünk ki, mondhatni kizárásos alapon. Nem nagyon találtunk a trip hop-on kívül olyat, amit nyugodt szível mindannyian egyszerre mondhatnánk erre. Lehet, hogy kevésbé adódik ez a dalaink tudatos stilisztikai elemezgetéséből, mintsem a próbák hangulatából…
A “trip-hop hangulatú próba”: Úgy áll a dolog, hogy a régebbi dalok a lemezen hallhatóakhoz képest még inkább “leülősek”, lassabbak, szellősebbek voltak, és gondolom ezekhez alkalmazkodott a próbák hangulata is, azért alakulhatott úgy, hogy munka után találkozás, kávé, energiaital, kis beszélgetés, vacsora, elhelyezkedés a fotelben, aztán lámpaoltás, és mindenki piszkálni kezdte a saját hangszerét, vagy ami épp a kezébe akadt…egészen hajnalig….na ez a szokásunk nem változott..:-)

-Miről szólnak a dalok?
-Valamilyen szinten biztos, hogy az előbb a próbákról említett dolgok hatással vannak erre. Ez most hülyén is hangzott, szóval mindenképp hatással vannak a zenére természetesen, de inkább a szövegekre gondolok elsősorban. Nem tudom egyértelműen körvonalazni sajnos, hogy mi a mondanivaló csapásiránya, minden dalunk annyira másról szól, talán kicsit közös lehet bennük a kesernyés íz, meg a gyermeki egyszerűség, hülyeség.
Általában egy-egy pillanatról szólnak a szövegek, csupán, vagy egy-egy felvillanó érzetről, vagy talán egy kósza gondolatról. Ha ezek megjönnek véletlenül, na akkor és ott nyomnak egy “pause” gombot a dalok. Sajnos kevésbé tudatosan működik ez nálunk, csak csináljuk aztán lesz belőle egy dal, aztán vagy jó lesz és hiteles, vagy nem. Valami ilyesmi!

-Ingyen letölthető az első lemezetek…
-Ami az ingyenes letöltést és a lemezt illeti, úgy döntöttünk, a CD-t csak korlátozott, néhány száz darabos példányszámban készítjük el és a nemzetközi trendeknek megfelelően inkább ingyenesen letölthetővé tesszük a dalokat. A célunk az, hogy minél több emberhez eljusson a zenénk. Természetesen meg is lehet vásárolni a cd-t, de fontosabbnak gondoljuk azt, hogy a regisztrációhoz kötött letöltéssel legyen közvetlen kapcsolatunk azokkal, akik kedvelik a zenénket. Ha már sikerül valakinek az mp3 lejátszójára felkerülnünk, akkor elértük a célunkat, gyakorlatilag közvetlen kapcsolatba kerülhetünk a hallgatóinkkal anélkül, hogy meg kellene fizetniük a kiadói és a terjesztői hálózat árát. Aki regisztrál az oldalunkon, az a jövőben értesítést kap a zenekarral kapcsolatos fontosabb hírekről vagy koncert dátumokról, hiszen a legfontosabb mégis csak az, hogy minél több emberrel találkozhassunk, minél több embernek mutathassuk meg a zenénket az koncerteken.

-Lemezbemutatóra készültök?
-Ami a lemezbemutató koncertet illeti… természetesen intenzíven készülünk rá és egyeztetünk, de sajnos még egyetlen konkrét időpont és helyszín sem látszik körvonalazódni ez ügyben. Eddig is voltak fellépéseink, ahogy mindenféle hallgatható anyagaink is, de most úgy érezzük, amennyiben és amennyire más a most megjelent lemezünk az eddig hallgatható formába öntött dalainktól, annyiban kell, hogy más legyen a lemezbemutató koncert az eddigi fellépésektől. Szóval készülünk keményen és ha bármilyen fejlemény is van ez ügyben, az egyből olvasható is lesz a honlapon.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére