2003.10.22.

Chi & Pararadio presents: ABLAK-A-DUBRA

Süss Fel Nap
Újabb nemzetközi hírű lemez-zsonglőrt látott vendegül az Ablak-A-Dubra klubest. A Pararadio es a Chi-Recordings közös produk- ciójában a Ninja Tune jeles szerzője, a Simple breakbeat kiadó tulajdonosa, Fink lépett a lemezjatszók mögé tanúbizonyságot tenni jó ízléséről, melyet természetesen a Chi rezidensek, DJ Naga es Kevin egészített ki az éjszaka folyamán.

Fin Greenall élete es produceri pályája a megszentelt Bristolban indult, ahol a Dr. Jam, Wild Bunch és Def Con zenéjén nőtt fel. Eleinte számos jazz-funk formációban jatszott, majd miután elege lett a hagyományos koncertfelállásból, a Leeds-i undergroundban probálgatta szárnyait. A Kickin' Records-hoz szerződött, ahol E.V.A. pszeudo alatt jöttek ki korai lemezei. Az általa készített albumot a kritika (DJMag) lelkesen az "év legjobb ambient albuma" címmel értékelte, de Leeds ekkor már kevés volt neki; Londonba költözött azzal az elhatározassal, hogy egy kis bristoli ízt visz a nagyváros életébe. A ninják számára készített drum & bass próbamunka (Oddly Godly) lett a One Track Mind sorozat nyitódarabja, ezzel le is szerződött a Ninja Tune-hoz, ahol 2 EP-je jött ki FinkFunk (1997), illetve Frontside (1998) címmel. Finnek ezt az időszakát igényes d&b, r&b és breakbeat koktélként aposztrofálhatnánk. Majd következett a lo-budget, loungecore eklektika, ami a kanapé ölelésébe rántja az óvatlanokat. Külváros-töltetű funk egy kizökkent generació számára. Ha már Fink, akkor mindenképp megemlítendő az Ever Since I Was a Kid maxi, amin egy exkluzív Hefner remixet is találhatsz, ha menthetetlen vinyl függő vagy. Will Saul haverjával 2003-ban létrehozta Simple cimkéjet, amely finom breakbeat darabokkal bombázza a lemezboltok polcait. Amit hallhattunk tőle kellemes jazz, breakbeat, electro és hiphop. A csütörtöki ünnep is valószínűleg közrejátszott abban, hogy a szerda estének többen nekiindultak, és nem kevesen választották a Jászai Mari tér közelében az átalakított Süss Fel Napot. A ruhatárat arréb helyezték, ennek köszönhetően beljebb haladhatunk, ahol kellemes fapados beszélgetős helyet alakítottak ki a tulajdonosok. A tánctér sajnos nem lett
nagyobb, sem levegősebb, de a fantasztikus zenék hallatán így is sokaknak táncolhatnékja támadt, s elégedett mosollyal álapíthatták meg, hogy megérte aznap este a Süsit választani.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére