Lemezajánló

Beat Dimension Vol1. Compiled by Cinnaman & Jay Scarlett

Rush hour/Neon music
A minap rovatvezetőm a kezembe nyomott egy kis műanyag tasakot, ami abszolúte informatívan nem rejtegette el előlem, mit is tartalmaz milyen néven. Egy cédét, amin rögtön szemet szúrt, fogat fogott az "Only for promotion" bűvös erővel bíró szóösszetétel, megerősítve: nem mindennapi kompílésönt fogok betenni a lejáccóba.

Aminek megtétele után: tényleg, nem csalódtam. Ez rendkívüli volt, tényleg, trekről trekre, a maga nemében mindenképp. Hiszen ehhez a cédéhez jó pár éve kellett volna hozzájutnom, a kilencvenes évek elején, amikor még nem csak névben, hanem foglalkozásilag is dj akartam lenni. Ugyanis: a világ egyik legjobb instrumentális zenéivel teli absztrakt instrumentális hip-hop/downtempo válogatást hallgattam meg. A holland Rush Hour által kiadott holland Cinnaman és a jamaikai származású, jelenleg müncheni Jay Scarlett (aki Bajorország mellett London egyik legjobb indie hip-hop, house, rare grooves, broken beat és afro beat DJ-je) zenéiből annyi, de annyi jó alapot lehetett volna keverni pölö francia sanzonok alá, hogy az kimondhatatlan érzéssel töltött el volna biztosan azokban a szép napokban.

Így a kompiláció komplikációk nélkül visszaadott valamicskét azokból a boldog szép napokból, ezért szorrí, de szokásomtól eltérően most csak azért se fogok egy rossz szót se szólni. Pedig lehetne, hiszen valószínűleg nem egy-az-egyben fogja meghallani pölö Rewindon a szórakozó jónép apraja-nagyja, hanem alákeverve más, kevésbé jó zenék alá, hogy aztán majd nagyon kaffa mix kerekedjen ki az egészből.

Ami persze nem jelent egyet, hogy nyersen hallgathatatlan, önmagában fogyaszthatatlan: gyertyafény, meditáció – ha talán nem is szükségesek e kellékek a hallgatáshoz, buli előtti felspannungoláshoz nem ajánlom. Annál inkább kezdő és már nem olyan kezdő Dj-nek (fentebb olvasható, hogy miért), valamint fáradt gabberek-nek, vasárnap reggelre, mikor olyan erősen süt a nap. Mert ezek a hangok a napsütést, ha nem is tudják gyengíteni, a gyorsan zajló dolgokat annyira lelassítják, mint a Dunát a gát Bősnél. Legalább.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére