Francia-Magyar Jazzhétvége – Take the MOL Train: Tamaramusic / Gadó Gábor és francia barátai

Térkép betöltése...
2024.04.19 04:26 - 18:00
BMC - Opus Jazz Club
1500 Ft
20:00 Tamaramusic

Közreműködik:

Mózes Tamara - ének, zongora
Florent Souchet - gitár
Anders Ulrich - nagybőgő
Simon Bernier - dob

21:30 Gadó Gábor és francia barátai

Közreműködik:

Gadó Gábor - gitár
Régis Huby - hegedű
Jean-Luc Cappozzo - trombita, kürt
Sébastien Boisseau - nagybőgő

20:00 Tamaramusic

Mózes Tamara műsorával olyan egyedi előadást nyújt, ami ötvözi a jazz, a sanzonok és a komponált zene világát, amiben végig nagy teret kap az improvizáció és a zenészek szabadon élhetnek az együtt-játék lehetőségeivel.

A zongorista-énekesnő 2007-ben diplomázott a budapesti Zeneakadémia zongoraszakán, majd 2009-től 2012-ig a párizsi Conservatoire National de Région jazzének- és improvizáció szakán folytatta tanulmányait. 2011-ben Francia Állami Ösztöndíjat kapott, 2012 tavaszán pedig három hetes szólóturnéra utazott az Egyesült Államokba. Több nemzetközi verseny díjazottja, koncertek, fesztiválok rendszeres fellépője.

Egészen friss, Album Of The Ear című új lemezét Párizsban vette fel az Opusban most bemutatkozó francia zenésztársaival, akik az ottani jazz-szcéna elismert fiatal előadói. A dalok szerzője Ujházi János, az ő – francia, angol és olasz szövegekre írt – zenéjét dolgozta át a zongorista-énekesnő.

21:30 Gadó Gábor és francia barátai

Gadó Gábor és legkülönfélébb formációi állandó fellépői az Opus Jazz Clubnak. Az Európa-szerte elismert gitáros-zeneszerző kreativitása kiapadhatatlan, kompozícióit – legyenek azok régiek vagy éppen egészen frissek – minden esetben „újraalkotja”, soha nem volt még két egyforma koncertje. Ezért van az is, hogy aktuális zenei elképzeléseit más és más hazai vagy külföldi zenésztársakkal valósítja meg koncertjein és lemezein egyaránt. Darabjai, melyek előadása során a határozottan kidolgozott struktúrák és az abba szervesen illeszkedő spontán improvizációk harmonikus egyensúlyát kell megvalósítani, komoly kihívás elé állítják muzsikustársait.

Új programjának megvalósításához, melyben a hegedű és trombita jut kiemelkedő szerephez, francia társakat választott. Ráadásul – a zseniális bőgős Sébastien Boisseau kivételével – olyanokat, akikkel számára is új lesz a közös munka, hiszen most játszanak együtt először. Természetesen választása tudatos döntés, hiszen mindkét szólista nemzetközi szinten is kiemelkedő képviselője hangszerének a mindig újat kereső, erősen improvizatív zenékben, ugyanakkor otthonosan mozognak a legkülönfélébb zenei stílusokban. Elég honlapjaikon egy rövid pillantást vetnünk azok névsorára, akikkel együtt játszottak, hogy meggyőződjünk a fentiek igazáról.

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon..

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894.


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére