Honeybeast lemezbemutató, Blahalouisiana

Térkép nem érhető el
2024.03.29 07:26 - 18:00
Akvárium Klub - KisHall
Elővételben 1500 Ft, a helyszínen 1900 Ft
BLAHALOUISIANA, HONEYBEAST

HONEYBEAST:

Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron (vagy ukulelén) is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben.- ez a Honeybeast. A zene iránti elkötelezett rajongás és a nem csak táncos lábakat megmozgató koncertélmény nyújtásának vágya hozta létre a hattagú szegedi zenekart .

A Honeybeast első, Parazita c. lemeze 2009-ben jelent meg. (Az album egyedülálló, hiszen nem duplaalbum, mégis két CD-t tartalmaz, a tizenkét számot magyarul és angolul is meghallgathatjuk.) A rádiók és a zenekar által is szívesen játszott címadó szerzemény mellett olyan remek nótákat fedezhettek fel a rajongók a lemezen, mint az Isten háttal áll, a Combat, az Elfogadom vagy a Things.

2011 elején jött a Portugál, amely hónapokig táborozott a Petőfi Rádió 30-as listáján. A dal sikere sok új rajongót hozott , és egyértelmű irányt szabott az első lemez szinkretikus kavalkádja után. Az új darabok döntő többsége magyar nyelvű, és még inkább előtérbe került az elektronika valamint az akusztikus hangszerek használata.

A zenekar nem csak zeneileg született újjá. 2012 elején Czutor Anettet Tarján Zsófi váltotta az énekes poszton.

BLAHALOUISIANA:

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből. A gyönyörű hangú Schoblocher Barbara által vezetett zenekar első single-je, a ‘The Wanderer’ három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. A zenekar másfél év alatt több, mint 50 koncerten van túl, fellépett az MR2 ‘Akusztik’ c. műsorában, a VOLT fesztiválon, és szerepelt már többek között a 30y, a Magashegyi Underground, a We Are Rockstars, a Bermuda, a Hangmás, a NEO, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven és Akkezdet Phiai társaságában. A Schram Dávid producerelése alatt megjelent első kislemez, a ‘Tales of Blahalouisiana’ szerepelt a Recorder blog 2013-as kedvencei között, valamint a Lángoló Gitárok válogatásában is. A kislemezről a ‘My Baby Wants to Leave this City’ is napi rotációba került az MR2-n. 2013 decemberében a Blahalouisiana teltházas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a MORCHEEBA előzenekaraként. A 60-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált, blues-os, country-s elemeket alkalmazó rockzenekar első klipje is megjelent 2013 telén a ‘Tonight I’ll Dress in Blue’ című számhoz, Horváth Viktor rendezésében. A videó rotációba került a ‘1 Music Channel’-en, kritikai elismerést kapott a Recorder blogon, a Lángoló Gitárokon, valamint bekerült a Phenomenon.hu 2013-as kedvencei közé. A videoklip a középdöntőig jutott az Index ‘A Szám 2014’ nevű dalversenyében. Egy koncertkritika szerint “az orvosoknak receptre kéne felírni Blahalouisiana hallgatást és koncertre járást”.


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére