Plasztika mögötti véres valóság

Frédéric Doazan: Supervenus - a 17. Brüsszeli Rövidfilmfesztivál győztese
Tökéletes szépség, aminek nem könnyű ellenállni. A plasztik pártiak mindent megadnának az áhított külsőért, az ellenzők szerint épeszű ember nem csinál ilyet. Ezt az utóbbi álláspontot vitte filmre Frédéric Doazan a Supervenus című rövidfilmjében.

Doazan a klasszikus nőábrázolás ellenpontjaként, mintegy abból átalakítva érzékelteti a mai szépségipar abszurditásait. A videó a nyugati társadalom szépségideálját kritizálja, eleinte vicces, majd ahogy halad a film, egyre sokkolóbb módon, pont ahogy a szépségipari beavatkozások is radikalizálódtak.

A szerző fontosnak tartotta ezzel a rövidfilmmel is kiemelni: a nyugati szépségideál nem egyeztethető össze sem a fizikai sem a lelki értelemben vett egészséggel vagy jólléttel. Doazan és a szakemberek: dietetikusok, pszichológusok egyaránt ezt a jelenséget okolják a mind a férfiak, mind a nők körében egyre terjedő testképzavarokért és étkezési rendellenességért. Mindezt pár percben, egyszerű, de nagyszerű technikai megoldással mutatja be a Supervenus.

http://antropos.hu/data/9082/2.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére