Forma1, a House és a deszkások

Ez volt a BURN Yard, 2013. július 26-án
Kimi Räikkönen, Dj Avicii, Michael Jackson volt díszlettervezője, Rune Gilfberg és világhíres deszkások, street artosok a Csepeli rakpart egy lepusztult vásárcsarnokában, mindez a Burn szervezésében. Helyszíni beszámoló a pénteki Burn Yard buli eseményéről. NÉZZ FOTÓKAT A BULIRÓL ITT és a helyszínről ITT! VIDEÓ beszámoló ITT!

Péntek este, a Csepeli rakpart egy elhagyatott régi vásárcsarnoka adott otthont a nemzetközi élvonal sportolóit, zenészeit és művészeit felvonultató Burn Yard eseménynek. A Burn energiaital által szponzorált bulinak nem titkoltan az volt a szándéka, hogy közelebb hozza a sport, a zene, az undergorund kultúra szerelmeseinek világát, és megmutassa, e különböző területek összefogásával milyen új horizontok, nagyszerű kreatív ötletek, a nagyérdemű elismerését kiváltó szórakoztató produkciók jöhetnek létre. A buli jelen volt a Forma 1 ikonikus finn pilótája Kimi Räikkönen, a gördeszka sportjának legendás alakja Rune Glifberg, a világ egyik vezető installáció szobrásza Gerry Judah, a legismertebb lengyel street art művész Mariusz Waras, művésznevén M-City, és végül, de nem utolsó sorban, talán a buli legjobban várt, fő attrakciója, a világhírű sztár dj, Avicii. Aki nem mellesleg egy külön, erre az eseményre összeállított dej set-tel készült a közönség számára.

http://www.antropos.hu/data/7751/3.jpg

Kattints a képre, és nézz PARTYFOTÓKAT a buliról!


A buli a meghirdetettek szerint 21 órától kezdődött. Illetve ekkor kezdték meg beengedni az embereket, így ha valaki nem érkezett időben, az igencsak lemaradt az ünnepélyes megnyitóról, amit maga a Forma 1-es világbajnok nyitott meg, Rune Gilfberg közreműködésével. A megnyitót kettejük közös fotózása, és egy- egy rövidre szabott interjú követte. A pilótát leginkább a hétvégi Magyar Nagydíjjal kapcsolatos megérzései felől kérdezték. Majd attól függetlenül ki-mit kapott lencsevégre a történtekből, negyed óra elteltével távozott a helyszínről. A megnyitó felvezetéseként Rune Gilfberg és barátai (mindegyikük élvonalbeli rider) kipróbálták a Gerry Judah által tervezett egyedi félcső skateboard pályát, amit Michael Jackson korábbi díszlettervezője, direkt erre az alkalomra álmodott meg. Ezt Fire Flowers 90 perces dj blokja, majd Rune Rk szintén 90 perces dj set-je követte. Így, ha netalán voltak a vendégek között olyanok, akik csak egy kellemes péntek este reményében érkeztek a Burn Yard eseményére, azok sem panaszkodhattak, folyamatosan kaptak a talpuk alá való muzsikát.

Azonban nagyon is érdemes volt a bulit szolgáltató helyszín belső termeiben szétnézni. Hiszen Gerry Judah több autó-installációjával is találkozhatott az ember.

Közvetlen a csarnok bejáratával szemben lévő pult mellett, például két egymásra állított tarka autóroncsot figyelhetett meg a szemfüles érdeklődő. (Egy ilyen kiszuperált, majd újra felhasznosított öreg kocsival a kinti pultnál is összefuthattak a vendégek.) Ezen kívül, szintén a pulttól nem messze, csak épp a másik oldalon, egy folyamatosan készülő, fény-és street art installáció bontakozott ki, melyet M-City és a Wearstylus formáció készített. De érdekességképpen látható volt még egy életnagyságú Lotus F1-es autó, mely egyedi módon a Burn színeivel és logójával volt dekorálva. Bár ehhez nem lehetett annyira közel férkőzni, mert hostess lányok, és fotózkodó vendégek egész tömege vette körül, egészen a sztár dj, Avicii fellépéséig.

http://www.antropos.hu/data/7751/2.jpg

Kattints a képre, és nézz fotókat a helyszínről!

Avicii éjfélkor kezdődő produkciója nem hozott csalódást. Egyértelműen kijelenthető, hogy az addig ide-oda lézengő, italozó, és az estre minimálisan rápörgő vendégsereg, első számottevő kollektív megmozdulását Avicii felcsendülő ritmusaira tette meg. Többek szinte a kinti pultból, sőt akadtak olyanok is, akik a felállított fesztivál vécékből kirohanva siettek a tánctérre. A dübörgő basszusokra és a kereskedelmi rádiókból jól ismert tömegmozgató slágerekre, hathatós fényshow-val, és füstgéppel erősítettek rá a szervezők. A legjobb húzás talán mégis az volt, amikor a dj pult mögött álló vonatszerelvény sajátos formáját is felhasználták a show emelésére. Ugyanis egy-egy szám közben, az időnként elsötétített tánctérre, a vonatszerelvény ablakaiból jött a fény a tomboló tömegre. És hát tegyük hozzá, maga a dj is a közönségszórakoztatás iskolapéldáját mutatta be, hiszen a party hangulat a legjobb siófoki estéket idézte meg. A táncparkettről a tűsarokban táncoló koktél ruhás lányokon túl, a kisportolt, inges srácok és az idősebb generáció egy-egy „elvetemültebb” tagja sem hiányzott.

Úgy tűnt azonban, hogy a közönség nagy része nem használta ki a hajnal 5-ig tartó lehetőséget a szórakozásra, mert miután Avicii befejezte az utolsó tracket, és hallhatóan elbúcsúzott a dj pulttól, az emberek tömegesen vonultak az éjszakai buszok, illetve a vásárcsarnok mellé rögtönzött hepe-hupás parkoló irányába. Pedig még a soron következő dj Yamato és az őt váltó Metha B2B Mira jóformán nem is érkezett meg a színpadra. Talán a hangulatnak az is alá ásott, hogy újabb sport, és/vagy művészeti eseményre már nem került sor a kései óráknak köszönhetően. Másrészről, a szervezők minden igyekezete ellenére a kinti udvarrészen felgyülemlett por mennyiségét nem tudták ellensúlyozni. Tényleg egy Balaton Sound (vagy tagadhatatlanul bármilyen fesztivál) hangulat kerekedett ez által, csak Balaton nélkül.

Amúgy az italárak nem voltak annyira vészesek. Nagyjából Budapest belvárosi sörözőinek árszínvonalán lehetett egy korsó csapolt sört vásárolni. És még csak nem is volt olyan gyötrelmes kivárni a sort, mint mondjuk egy fesztiválon, de ha mondjuk a kinti pult előtt tette mindezt az ember, azért a folyton fel-felkavaródó por mennyisége sokszor megkeserítette a sorban állás unalmas perceit.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére