Kogart Háznak Tihanyban két kiállítása

Egész évben nyitva tartó kiállítóhellyel gazdagodik a Tihanyi-félsziget a Kogart Tihannyal, ahol szombaton festészeti és szoborkiállítás nyílik.

A tavasz ébredése címmel a modern magyar festészet születését mutatja be a több mint 40 alkotást felvonultató időszaki tárlat, amelyen az ismert műgyűjtő, Kovács Gábor kollekciójának a múlt század első feléből való legszebb darabjait láthatják az érdeklődők.

A festmények között vannak Csók István, Egry József, Ferenczy Károly, Gulácsy Lajos, Márffy Ödön, Mednyászky László, Rippl-Rónai József, Vaszary János és más kiváló mesterek munkái – mondta el az MTI-nek Fertőszögi Péter művészettörténész, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Egy régi, patinás gyógyszertár épületének átépítésével kivételes adottságú kiállítóhely jött létre a város központjában. Az épületen belül két tárlat is létesült. Az egyikben az október végéig látható festészeti kiállítás van, míg a másik, 50 négyzetméteres teremben Borsos Miklós Kossuth-díjas művész szobrai, rézdomborításai, plakettjei és grafikái ismerhetők meg.

Ahogy Fertőszögi Péter megjegyezte, az alapítvány tulajdonában levő egész Borsos-életműből válogattak, így a látható anyagban van 4-5 márványszobor, portrék, figuratív rézdomborítások és plakettek írókról, költőkről és kortárs művészekről.

A Borsos-emlékszoba Tihany vonzásában címmel állandó kiállítást takar, amely egész évben látogatható.

A Kogart Tihany megnyitója szombaton lesz a Kossuth Lajos utca 10. alatt, beszédet mond Lévai Anikó, zenélni fog Maros Éva hárfa- és Geiger Gábor trombitaművész.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére