Hagyományok újrahasznosítása

REprogram, igazi hagyományőrző családi-baráti, közösségépítő élvezetek várnak mindenkit.

REprogram, igazi hagyományőrző családi-baráti, közösségépítő élvezetek várnak mindenkit, aki 2009. december 11-12-13-én Budapest szívében, három különböző helyszínre látogat. A Benedek Elek évben az Egyesült Magyar Ifjúság (EMI), az Erdélyi Magyarok Egyesülete (EME), és a VAM Design a környzettudatosság jegyében az újrafelhasználást kívánják népszerűsíteni, mert a mai, túlszennyezett társadalomban szükség van arra, hogy újragondoljuk a környezetünkhöz való viszonyulásunkat, és tudatosabban éljünk annak érdekében, hogy az utánunk jövő generáció egy tisztább, élhetőbb világot örököljön tőlünk. A környezetvédelem egyik legégetőbb kérdése napjainkban a hulladék-felhalmozódás, amelynek legésszerűbb orvoslása az újrahasznosítás, amely által nem csupán a hulladék mennyiségét csökkentjük de értékkel ruházhatunk föl értéktelennek hitt, hulladéknak minősített tárgyakat, anyagokat.
Azonban nem csupán a fizikai újrahasznosítás válik egyre inkább szükségessé napjainkban. Legalkalmasabbak értékeink közvetítésére a mesék, az “újrahasznosított mesék”, ezért idén a híres mesegyűjtő és meseíró, Benedek Elek emlékének adózva, meséit “újrahasznosítva” kívánjuk megszólítani a kicsiket és szüleiket karácsony küszöbén egy egyedi programsorozattal.

A gyermekek hagyományos mesterségekkel ismerkedhetnek meg (gyöngyfűzés, gyékény angyalkakészítés, bútorfestés stb.) a klubokban kialakított műhelyekben, meséket hallgathatnak, gyermekjátékokat játszhatnak.
Programsorozatunk fénypontja a gyermekeknek rendezett, újrahasznosított anyagokból készült meseruhákból összeállított divatbemutató. A 3-3 ruhából álló gyermekruha kollekciók, amelyeknek közös tematikája egy-egy Benedek Elek mese és az alapanyag, pár méter újrahasznosított textília. Az alkotók a Kárpát-medence különböző szegleteiből érkeznek.

Időpontok, helyszínek:

December11.:
EME (Erdélyi Magyarok Egyesülete) – V. kerület, Molnár utca 5., 16:00 -21:00

December 12.:
EMI (Egyesült Magyar Ifjúság) -VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 59., 16:00-23:00

December 13.:
VAM Design Center – VI. kerület, Király utca 26., 16:00-20:00

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére