2005.03.12.

Nowsound and Fresh ER. Presents: Dj Flight

Olof Palme Ház
A tavasz első jelével megérkezett a következő nagy party a Nowsound és a Fresh E.R. szervezésében az Olof Palme házban. Az est fénypontja nem volt más mint az Egyesült Királyság legnemesebb női dj-je: Flight (Metalheadz, BBC 1xtra). A rasztás dj már letette névjegyét az asztalra Magyarországon. Utoljára 2003-ban látogatott hozzánk a Nowsound vs. Crew the Fat sorozat kezdő tagjaként. Akkor barátnőjével Mc Chickaboo-val teremtettek fergeteges hangulatot. Ebben az évben sajnos nem volt jelen mc, de Flight sikeresen pótolta jelenlétével.

Szombat este fél 12 körül kezdtük a Hősök teréről a sétát az Olof Palme felé. Elhaladva a Felvonulási tér és a csöndes traktorok mellett azon gondolkoztunk vajon milyen lesz az esténk. Egyik verzió a zsúfolásig tömött partyteremről és a 15 éves tömegről szólt, a másik arról, hogy alig páran néznek majd le a buliba az időjárás kiszámíthatatlansága miatt (eső…).
Már közeledve gyanúsnak tűnt, hogy senkit nem látunk az utcán. Alig néhány autó vette igénybe a parkolóhelyeket és tömött sor se állt az ajtó előtt. (Azt gondoltuk hiába jöttünk, mert elmarad a buli.)
Gyorsan bejutottunk és pár perc múlva a végtelenül kedves ruhatáros néniknél álltunk, majd bementünk az előtérbe körülnézni. A jobb oldali terem most bevolt zárva és előtte egy pár szék sorakozott, amit néhányan már el is foglaltak. Balra fordulva bevetettük magunkat a színes fények és a jó hangzás forgatagába.
A teremben már kezdett alakulni a buli. A dj – látva az alig 30 fős sokaságot – nem keseredett el, majd egyre jobb bakeliteket pakolt. Egy biztos: az alaphangulatot sikeresen produkálta. A számok light-osak voltak, de mindenki élvezte a szettet és mikor felcsendült a "Back to the old skul" világossá vált, hogy nem akármilyen buliba csöppentünk.
A bevezetés egyre hosszabbra nyúlt és a pult mögött váltották egymást a dj-k. Hosszú idő után ismét halhattunk ízelítőt Jade keveréséből, ami túlnyomórészt jóra sikeredett. Eközben kezdett robbanásszerűen feltöltődni a terem és beindult az igazán különleges élményt nyújtó lézer a pult fölött. Egyszerre zöldben és áttetsző füstben ugrált a tömeg.
Az éjszaka szép lassan haladt előre és egyszer csak hirtelen szép raszták és fekete bőr együttese tűnt fel a pult mögött – Flight megérkezett. Mix-ét lehengerlően kezdte és hatalmas odafigyeléssel, s a jól megszokott pókerarccal folytatta. A fények, a hangzás és az angol dj szettje – ami néhány férfikollégájának alkotását is elsöpörte volna – együttesen alakította a hangulatot, az érzés egyre felemelőbb lett. A hátsó sorok is tömve voltak, hiszen most már mindenki kíváncsi volt arra, milyen élményt tud nyújtani az angol hölgy. A bakelitek szinte egymást cserélték Flight keze alatt, aki kellő hozzáértéssel rendezte a basszusokat és a ritmusokat a megfelelő helyekre. A mix éjjel 3 felé ért véget és egy gyors dj váltással ezen az estén a pult női uralma véget ért. A végeredmény egy hatalmas buli, ami bizonyára sokak számára nagy örömet okozott.
A Nowsound a Fresh E.R.-rel karöltve sikeresen debütált az Olofban és sikerült – mind a fény- mind a hangtechnikában – egy nagyszabású és színvonalas bulit produkálniuk. Az egyetlen negatívum, ami említhető a pihenő és leülő helyek hiánya volt, bár néha igazán izgalmas volt székeket vadászni.
Sokak nevében mondhatom, hogy ez az este végre megint meghozta a sikert mindkét szervezőnek és az is, hogy az éjszaka kiemelkedő alakját, vagyis Dj Flight-ot a drum and bass kultúra ismét visszavárja Magyarországra.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére