Futballszezon

(Días de futból)
A Spanyol Filmhét nyitó filmjeként bemutatásra kerülő Futballszezon hat szerencsétlen jóbarát történetét mutatja be, kacagtató poénokkal tűzdelve. A kis társaság elhatározza, hogy Brazília néven megnyer egy futballmeccset.

Rendezte: David Serrano
Szereplők: Ernesto Alterio, Alberto San Juan, Natalia Verbeke, Maria Esteve, Fernando Tejero, Pere Ponce, Roberto Alamo, Luis Berjemo, Secum de la Rosa, Nathalie Poza, Pilar Castro
Készült: 2003-ban

Hat különböző, sikertelen, de életvidám ember egy társaságban. Jorge senyved a munkahelyén, barátnője elhagyja mikor leánykérésre adja a fejét. Ramónnak hullik a haja, és nem bírja saját feleségét. Miguel rendőr, de szeretne énekes lenni. Carlos vágya, hogy híres színész legyen, de csupán reklámfigura válik belőle. Gonzales a jogi egyetem elvégzését óhajtja, és végre egy barátnőt. Antonio börtönből szabadul és pszichológus ambíciói vannak.
És mivel a csapat még nem teljes, Antonio beszervezi egy nyikhaj külsejű, de "nagymenő" üzletember barátját, hogy megnyerjenek egy igen alacsony színvonalú focimeccset.
A Futballszezon két éve nagy sikert aratott spanyolországi vetítése során; a forgatókönyvíró és a stáb ugyanaz, mint Magyarországon is bemutatott Vágyastársak esetében.
Ha a néző képes végigülni a rövidnek éppen nem mondható (118 perces) vígjátékot, kellemes ízű, könnyed poénokra számíthat.
A társaság képtelen kalandokba bonyolódik, hogy elérjék rossz kondíciójuk ellenére az áhított célt, megnyerjék a "nagy" focimeccset. Győzni szeretnének minden áron a sikerélményért.
A disznólopással egybekötött profi állatidomítástól, a testületi kurvázáson át, gyerekcseréig bonyolított történet magával ragadó. A történet indításaként megismerhetjük a sikertelen cimborákat, akik magyar viszonylatban leginkább az Üvegtigrisből megismert brigádra emlékeztetnek nemes egyszerűségükben. De barátnőik sem hagynak maguk után semmi kivetnivalót. Közös problémával küzdenek, a férfiakkal. Egyikük egy kancsalt választ, a másikat szerencsétlen férje folyton nevetségessé teszi, a harmadik, pedig minden eszközt bevet, hogy ágyába csalja saját hitvesét.
A férfiakban úrrá lesz a cselekedni vágyás, szeretnének más emberekké válni, és az önterápia eszköze a focimeccs lesz. Közben mindenki próbálja több-kevesebb sikerrel helyes vágányra terelni életét.
A film színészei Spanyolországban rendszeres TV szerepléseik révén nagy népszerűségre tettek szert.
A Spanyol Filmhét hat filmet tűzött programjára a legújabb spanyol filmek közül. A filmhét május 19. és 25. között kerül megrendezésre a Művész moziban. Ami a programot illeti a hat közül négy első filmes alkotás. A Futballszezon rendezése is bizalomra okot az eddig operatőrként tevékenykedő David Serranoval kapcsolatban.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére