Utolsó emlékek a Nagyszínpadról

Augusztus 15. vasárnap, Sziget fesztivál
Az Iron Maiden után valószinűleg a Sziget legjobban várt koncertjét abszolválta az angol Muse zenekar vasárnap a nagyszínpadon. Előttük játszott a Kasabian, és Kanada büszkeségei: a Danko Jones és a Billy Talent zenekar.

Sajnos csalódás volt a Kasabian, pedig ha egészen őszinte akarok lenni, miattuk mentem ki az idei fesztiválra. Néhány éve leszoktam az egészhetes szigetelésről, mivel se pénz, se szabadság nem jár mellé automatikusan, meg hát a barátok is leszoktak róla. Idén hosszas huzavona után maradt a vasárnap, reméltem, hogy a Kasabiannal nem lőhetek mellé, nekem a 2007-es Pecsa koncert is bejött, igaz akkor nem voltunk többen, mint egy nagyobb házibuliban. Ehhez képest most hatalmas tömeg várta a zenekart. A legjobb számaikat hozták el, de a közönség középső részen ugyanolyan unott volt a hangulat, mint a keverő tövében. Visszakullogtam hát a sorstársakhoz, és rendesen fesztiválozókhoz híven mindannyian alkoholba fojtottuk bánatunkat.

No de szenteljünk néhány szót a nagyszerű Muse zenekarnak is. Jó volt, jó volt, annyira mégsem ütött szíven, talán tényleg a Yeasayer-t kellett volna választanunk. Konkrét pillanatot talán csak néhányat tudnék felidézni valahol a Plug in Baby és a Time is Running Out környékén, de ezek is inkább csak a nevetséges fősulis depresszió izét hozták vissza pár percre. ( Azért csak előkeresem a régi cd-ket.)

Persze akadtak igazi fesztiválhangulatú pillanatok is még délután, amikor a Danko Jones uralta a nagyszínpadot, de élményszámba ment a haverok arca is, miután csináltak egy közös képet a Monster Magnet néhány tagjával.

Ami idén igazán hiányzott, az a fesztiválhangulat volt, amit eddig csak a Sziget tudott. Persze lehet, hogy az utolsó nap tehetett róla, az, hogy már mindenki a hazaútra készült, de szinte nyomát sem láttuk az önfeledt szigetelésnek. Egészen hajnal kettőig. Akkor megtaláltuk egy utolsó fröccs, egy már tíz évvel ezelőtt is borzalmas Rednex dal és néhány holland tinédzser pelyhedző mellkasának társaságában.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Partyfotó

  • BALATON SOUND 2017: a legtöbb világsztár [FOTÓK!]

    A tavalyi, jubileumi év rekordját megközelítő, 154 ezer fős látogatószámmal zárt az idei Balaton Sound. NÉZZ PARTYFOTÓKAT!

  • Ilyen volt a VOLT 2016-ban! [FOTÓK!]

    Ott voltál de nem emlékszel? Megnéznéd mások hogyan buliztak Sopronban? NÉZZ VOLT fesztivál PARTYFOTÓKAT!

  • SZIGET 2015: Partyfotók!

    Ott voltál? Nem voltál? Nem emlékszel? KATTINTS SZIGET 2015 fotókért!

  • Gerilla művészet

    A nyugati társadalmakban a ’80-as és ’90-es években kezdett helyet követelni magának az úgynevezett street art, a kiforrott, de sémák közé beszorított képzőművészetek között. A kezdeményezés a fiatalok nyelvét beszélte, így gyorsan berobbant a köztudatba. Az utcai aktivizmus provokatív és szellemes, de a rendszer még mindig huligánok eszközeként tartja számon. Hazánkba kis késéssel jutott el, így az avatatlan szemek, avagy a publikum egyelőre nagy előszeretettel veszi egy kalap alá a tagekkel és graffitikkel. Hibásan.

  • Vadászok vadásznak a vadászokra

    Robert Rodriguez, Antal Nimród, Adrian Brody, Danny Trejo és a híres-hírhedt Ragadozó egy filmben. Vajon melyik elvetemült mozifanatikus nem nyalná meg a szája szélét eme prominens lista olvasatán? Kemény beszólások, rengeteg akció, egy fegyveres csaj, és a vadászat izgalma. Mozikban a Predators.

  • Laza…

    Végül a Scissor Sisters-t is elérte az a végzet, amit a Ta-Dah megjelenésekor már sejtettünk: ők is egy lesznek a sok egydalos bandából. A Night Work ugyanis az év legérdektelenebb albuma.

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére