Csütörtököt mondok

2010. augusztus, 12-e csütörtök - ez az idei Sziget második napja volt, összességében pedig a negyedik fesztiváli este, egy kicsit zűrzavarosak ezek a mínuszos előjelű programok, de van az a szituáció, amikor az embert semennyire sem érdeklik már ezek a részletek, hiszen neon sárga a karszalag.

Előhang: K-híd; bemegy; jól elvan: ezen a kitűntetett napon a főfogás a brit Faithless, akik sokadjára, de legalább negyedszerre tisztelték meg az Óbudai Hajógyári Szigeten összegyűlt, internacionálisan és illuminációban is erős közönséget. Partitájm 21 óra 30 perc, amit a hétfői Kispál búcsú analógiájára reményt adóan pontosan készülnek kezdeni.

Rosszallani: Befelé úton feltűnően sok bérelt mopedes alak száguldozik. A ‘Crew’ feliratos lányoknak soha nem szabad hinni, a szabad információ áramoltatás rossz részletekkel van kikövezve, így a biciklitároló helyett egy Szigetkörút lesz a gyanútlan fizetővendég jutalma. A tapasztalat persze erősebbé tesz. Sártéren homokszórás akadályozza a szabad dagonyázást, de az ingoványosság jelen idő maradt. A csónakházban idén is undorító kaját árulnak, a WC itt 100 forintba kerül. Skandalum!

Enni-inni: Javasolható a lángos (sima 450, fullos 500 Ft) és a gyros (800 Ft) a táplálékigény kielégítésére, ha a folyékony kenyérbe valaki beleunt volna, és idén francia palacsintát és a megunhatatlan amerikai hot-dogot sem szabad elfelejteni. Kapható továbbá Panini, azaz meleg szenya és valamiféle Jugoszláv húsos, illatozós költemény. Akinek volt vele tapasztalata, legyen szíves megosztani az élményeit. Sokak kedvence a kemencés lángos is jeleskedik, de akad zöldséges – ez utóbb horror áron -, sültkolbászos és a fény árus is útunkba kerülhet jövet-menet. Ez utóbbinak nincsen vallásos jelentősége – eleinte.

Látni:
Füstölgőknek javasolható a Reggie és világfalú környékén lévő vízipipás részleg, remek muzsikával. Az elektronikus zene kedvelői idén is népes tábort tudhatnak magukénak, a szardínia konzerv analógia egyáltalán nem túlzás, viszont a sötétség beállta előtti napszemüveges kóválygás már kezd a múltba vészni. Na nem olyan gyorsan, mint a punkok, de már haladunk.

Hallani: Kiemelkedően jó koncertet adott a Világzenei Nagyszínpadon egy Mali-USA-Ausztrália fúzióval operáló Dirtmusic és Tamikrest együttesek eszményi találkozása, ami a tuareg blues és a folk-blues semmihez sem hasonlítható együttállása. A Tamikaest két teljesen bekötött arcú gitárost, egy szólógitárost, egy bűvöletesen jó ütőst és egy női vokalistát foglal magában: együtt tökéletes sivatagi show fílinget hoztak. Ebbe a feszes és leszabályozott zenébe kapcsolódott be a Dirtmusic, és bekebelezte a sivatagot, mint Cook kapitányt a bennszülöttek.

Faithless: Állítólag a Sziget közönsége az abszolút kedvencük és imádják Budapestet. Kis csalódással kellett tudomásul venni, hogy – mivel folyamatosan koncerteznek a vadiúj, Dance című, 2010-es album miatt – éppen csak kutyafuttában néztek le a nagyszínpadra. Néhány dolgot jogosan lehetett hiányolni az ezt megelőző koncertekhez képest. Nem volt női vokalista – egyáltalán. Holott ennek hiányában hiába is várta volna az ember azokat a számokat, miket szeret, például az új albumról a Northen Start, ami egyébként egy Dido szerzemény. Nem voltak fúvósok sem. Nem voltak sztárvendégek. Ráadásul rengeteget játszottak az új albumról, keveset a régebbiekről. Azért a God is a DJ, a We Come One és az Insomnia nem maradhatott le, mert abból biztosan parasztlázadás elégedetlenkedés lett volna. Egyébként is: hol van Dido?! Ha összegezni kellene a koncertet, azt lehet mondani, hogy becsületesen összeállított, hibátlan, jó hangulatú este volt, de megúszós a zenekar részéről. Sokszor a közönség köreiben spontán ütögetett gigantikus strand labda több figyelmet kapott. Ami azért sokat elárul egy ilyen kultikus zenekarról. Talán már elfáradtak – Londontól idáig.

MÉGTÖBB SZIGET életkép, koncertfotó és PARTYFOTÓ ITT!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Partyfotó

  • BALATON SOUND 2017: a legtöbb világsztár [FOTÓK!]

    A tavalyi, jubileumi év rekordját megközelítő, 154 ezer fős látogatószámmal zárt az idei Balaton Sound. NÉZZ PARTYFOTÓKAT!

  • Ilyen volt a VOLT 2016-ban! [FOTÓK!]

    Ott voltál de nem emlékszel? Megnéznéd mások hogyan buliztak Sopronban? NÉZZ VOLT fesztivál PARTYFOTÓKAT!

  • SZIGET 2015: Partyfotók!

    Ott voltál? Nem voltál? Nem emlékszel? KATTINTS SZIGET 2015 fotókért!

  • Gerilla művészet

    A nyugati társadalmakban a ’80-as és ’90-es években kezdett helyet követelni magának az úgynevezett street art, a kiforrott, de sémák közé beszorított képzőművészetek között. A kezdeményezés a fiatalok nyelvét beszélte, így gyorsan berobbant a köztudatba. Az utcai aktivizmus provokatív és szellemes, de a rendszer még mindig huligánok eszközeként tartja számon. Hazánkba kis késéssel jutott el, így az avatatlan szemek, avagy a publikum egyelőre nagy előszeretettel veszi egy kalap alá a tagekkel és graffitikkel. Hibásan.

  • Vadászok vadásznak a vadászokra

    Robert Rodriguez, Antal Nimród, Adrian Brody, Danny Trejo és a híres-hírhedt Ragadozó egy filmben. Vajon melyik elvetemült mozifanatikus nem nyalná meg a szája szélét eme prominens lista olvasatán? Kemény beszólások, rengeteg akció, egy fegyveres csaj, és a vadászat izgalma. Mozikban a Predators.

  • Laza…

    Végül a Scissor Sisters-t is elérte az a végzet, amit a Ta-Dah megjelenésekor már sejtettünk: ők is egy lesznek a sok egydalos bandából. A Night Work ugyanis az év legérdektelenebb albuma.

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére