Lemezajánló

Xploding Plastix: Amateur girlfriends go proskirt agents

Beatservice Records
Oslo-ból indult el az Xploding Plastix karrierje, 1998 végén kezdett el együtt muzsikálni Jens Petter Nilsen és Hallvard Wennersberg Hagen, művésznevükön Mr Randy és Mr Suggestive. Zenei házasságuknak 1999 végén meg is érett a gyümölcse, mégpedig egy 6 számos demóban.

Oslo-ból indult el az Xploding Plastix karrierje, 1998 végén kezdett el együtt muzsikálni Jens Petter Nilsen és Hallvard Wennersberg Hagen, művésznevükön Mr Randy és Mr Suggestive. Zenei házasságuknak 1999 végén meg is érett a gyümölcse, mégpedig egy 6 számos demóban. 2000-ben már a Beatservice nevű kiadónál voltak, ahol piacra dobták a Treat Me Mean, I Need the Reputation című kislemezt, amiről aztán rákerült 2 szám a Hospital Records Plastic Surgery III válogatására, ezáltal még nagyobb hírnévre szert téve.
2001-ben jött ki az első albumuk Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents címmel. Káprázatos, mennyire finomra, lágyra és legfőképp érzelemdúsra tudták elkészíteni. Pontosan ugyanúgy odaillik egy teaház, egy hétvégi beülős, beszélgetős szórakozóhelyre, mint ahogy egy hétköznapi fáradalmakat kipihenni próbáló ember lejátszójába. Mindehhez kellett Candy és Reject közreműködése is az albumon.
Erről az albumról a Doubletalkot választották kislemezként kiadatásra, majd a Behind The Eightball-t. 2003-ban kiadót váltottak és a Sony Recordshoz mentek, ahol ki is adtak rögtön egy kislemezt, Benevolent volume lurkings címmel, majd ezt követte a Sunset Spirals, St. Etiennes Sarah Cracknell bámulatos hangjával kiegészítve.
Ez év második felében még kijött a várva várt albumuk a The Donca Matic Singalongs. Sokrétű lemez, merészebben nyúltak az urak a különböző stílusokhoz, csodálatosan egyeztetve az Xploding stílusával. A lemezen közreműködik a reggae művész Eek-A-Mouse és a már említett Cracknell kisasszony.
Alteregó projektjük az Electones (Inertia records), és annak 2002-es Summercloud albumja, ami csak annyiban tér el az Xploding stílusától, hogy a két tag mellett Rita Augestad vokalista fűszerezi a lágy dallamokat.
Zenei fejlődésükben segített a san franciscoi Kronos Quartett is. Remixeket készítettek a Cloroformnak és a Slowphonak. Olyan elismert előadókkal koncerteztek együtt, mint Ross Allen, Grooverider, LTJ Bukem, Coldcut, NME, Mr Scruff és Steve le Maq, zenéltek az Egyesült Államokban és Európa számos országában, fesztiváljain. Zenei fejlettségüket jelzi, hogy kis kiegészítéssel egy komplett zenekart alakít a két tag, Jens (elektronikus és akusztikus hegedű, mandolin, gitár, furulya, szaxofon, és billentyű) és Hallvard (billentyűs, dobos), mellettük Erik Velldal és Erland Dahlen is közreműködik.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére