Rém Rom

Kőmíves Kelemenné Hollywoodban
A sztori plágium! Arany balladájának 21. századi animációs rimékje! Kőmíves Kelemen - alias Nebberckracker szemközti szomszédja a 12 éves DJ Walters, a filmtörténelem legifjabb kukkolója. Azzal foglalatoskodik, hogy megfigyeli az öreg szomszédot, akinek fura és idegtépő rossz tulajdonsága, hogy aki a háza előkertjén a gyepre lép, vagy rábringázik, esetleg rápattintja kosárlabdáját, azonnal elkobozza a játékszerét. Ezért senki sem szereti. Főszereplőnk is rendesen megszívja, amikor a dagi haverjának a kosárlabdája az ő füvén landol.

Már majdnem sikerül észrevétlenül visszaszerezni a lasztit, mikor Nebberckracker kiront a házból, de a minden feszültséggel teli jelenet során infarktust kap és elviszi a mentő. DJ azt hiszi kinyírta az öreget, ezen vergődik, miközben a ház életre kel és mindent magába szippant. A bébicsősz rokker pasijától kezdve, a helyi sheriff rendőrautóján keresztül, a szomszéd tacskójáig MINDENT. Gonosz, félelmetes, rém romház. Ez az animációs horrorvígjáték fő vonala. Van még ezenkívül szerelmi háromszög, természetesen 12 évesek közt, narkó, szex és rákkendról. Az egész rémületet egy számítógépes játékfüggő mellékszereplő oldja meg, rém egyszerűen… A végére kiderül, hogy Nebberckracker annyira jó arc, hogy beépítette saját imádott feleségét a pecóba és ettől horrorosodott az meg. Jó sztori, csak Arany János már 1826-ban előadta, balladában.
Hollywood két, Oscar-díjas veteránja – Robert Zemeckis és Steven Spielberg producerek – egyesítette erejét egy tehetséges ifjonccal, Gil Kenannal filmszakos egyetemi hallgatóval, hogy létrehozzanak valami nagyon új, nagyon eredeti alkotást. Az újszerű technológiát, amelyre a film épül, mozgásrögzítéses animációnak (motion capture) hívják. Az alkotócsapat ezt az új filmes mágiát használta arra, hogy elkészítse a filmtörténet két népszerű műfajának – a családi komédiának és a rémfilmnek – szórakoztató és mulatságos ötvözetét. "A technika lényege, hogy a hús-vér színészekkel felvett jeleneteket utólag számítógépes animációvá gyúrjuk át – magyarázza Zemeckis. – Bármit megtehetünk a képekkel, és közben megmarad a színészi alakítások eleven frissessége."

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére