Vadászpilóták

A híres farnborough-i repülőbemutatón eltűnik a radarról egy Mirage 2000-es vadászgép. Marchellit (Benoit Magimel) és Valloist (Clovis Cornillac) küldik a gép felkutatására az Északi-tenger fölé. Amint rátalálnak az elveszettnek hitt gépre, annak pilótája megtámadja őket: Vallois életveszélybe kerül...

Marchelli, hogy megmentse társát, lelövi a vadászgépet. Ezzel egy terroristaakció kellős közepén találják magukat, melynek csupán első lépése volt a Mirage 2000 eltulajdonítása. A csúcspontra július 14-én, Párizs felett, a Champs-Élysées felett kerülne sor, de Marchelli és Valois ott is megmutatják magukat.
A film a Blueberryt is jegyző Jean-Michel Charlier népszerű képregényén alapul. A történetet többször többféleképpen feldolgozták, de a Vadászpilóták az első egészestés adaptáció.
A filmet Gérard Pires rendezte, akinek a nevéhez fűződik az első Taxi film is. A film nagy költségvetésű és a nagyközönségnek szól. Lényegét a légi jelenetek adják, amik rendkívül gyönyörűek. A film nem próbálja meg tagadni az amerikai stílusbeli hasonlóságokat. A filmbeli jellemek érdekesek. Itt van a kemény de humoros jellem, a nő, akinek sikerült sztriptíztáncosnőből pilótává cseperednie, a nyelvzseni és a vének bölcsességével megáldott terrorista, valamint az elmaradhatatlan július 14-i párizsi látkép.
A filmben a színészeken és a történeten van a legkisebb hangsúly. A látványé a szerep, és az mindent visz. Márpedig azért érdemes…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére