2015. március 12.

ARGO2: 2015. márciustól a mozikban!

10 év után itt a folytatás!
Árpa Attila, rendező, producer elmondta: "A film kész van és baszott jó lett!" Kevés olyan ember él ebben az országban, aki még nem látta az Argo című filmet, ha te egy vagy ezek közül, akkor sürgősen pótold, mert hamarosan itt az Argo2!

Senkinek sem kell bemutatni az Argo-t, mely valódi kultfilmmé vált az idők folyamán, karakterei önálló életre keltek, mondataik szállóigévé váltak, habár ezt a bemutató környékén még nem lehetett sejteni, hiába lett a Filmszemlén közönségdíjas. Hasonló utat járt be, mint az Üvegtigris, de sajnos annak a folytatásai közelről sem súrolták az első rész színvonalát. Az alkotók azonban azt ígérték, az Argo esetében ez másképp lesz! Reménykedjünk közösen!

Tíz évvel az első rész bemutatója után, eljött az idő, Balog Tibi és bandája hamarosan újra a vászonra kerül. Persze az se bánkódjon, aki nem látta az első részt, hiszen az alkotók szerint e nélkül is érthető élvezhető lesz a folytatás.

http://antropos.hu/data/9146/2.jpg

Árpa Attila, aki a film rendezője és producere elmondta, hogy ugyan eredetileg nem tervezték a folytatást, ám forgatás közben elfogyott a pénz, ezért félbe vagy inkább nyitva maradt a sztori, ezért adta magát, hogy nekivágjanak a következő résznek. Az út rendkívül rögösnek bizonyult, az alkotók többek között még a tömegfinanszírozást is kipróbálták, ami külföldön, főleg az Egyesült Államokban egy bevett finanszírozási formának számít, annyit jelent, hogy meghirdetik, egy népszerű film folytatását, s a közönségre bízzák a sorsát: ha összedobjátok a pénzt, meglesz! Magyarországon ez (természetesen) nem működött, a szükséges összeg töredéke jött csak össze, s végül a Filmalap vette a forgatókönyvet szárnyai alá, s a költségek kétharmadát, 300 millió forintot átvállalt.

Az eredmény végül magáért beszél: A film több mint 60 helyszínen forgott 35 nap alatt, s ígérik, rendkívül látványosra sikeredett. “Drágább filmet láthat a néző, mint amibe ténylegesen került” – fogalmazták meg a producerek a tételmondatot, ami annyit jelent, hogy a lehető legtöbb akciót hozták ki egy átlagos magyar filmre való pénzből.

http://antropos.hu/data/9146/3.jpg

Kovács Lajos, alias Balog Tibi, az egyetlen 70 éves magyar akcióhős, ahogy kollégái kedvesen nevezték, rendkívül jó kondícióban van, ám elárulta, hogy fizikailag nagyon megviselték a forgatás első napja, el is ájult egyszer a hatalmas melegben. De természetesen ismét találkozhatunk kedvenceinkkel, Tysonnal, Bodrival, sőt Psycho is visszatér nagyokat hallgatni. A régiek mellett megismerkedhetünk végre Hangyás Dzsonival (Nagypál Gábor), de feltűnik még a folytatásban Kulka János, mint Fekete Lótusz, a nindzsa és Bán János, mint Frici, a lecsúszott matematikatanár.

Míg az Argo egy tét nélküli, bájos próbálkozásként készült, ami aztán végül nagyon jól sült el, az Argo2 immár egy komoly elvárásokkal megpakolt vállalkozássá nőtte ki magát, meg kell ugrani a saját maga által felállított mércét, így az egész alkotófolyamat sokkal összefogottabban, határozottabban ment végbe, s reméljük, ez a végeredményben is megmutatkozik majd.

A film zenéje is nagyobb hangsúlyt kapott, mint a korábbiakban, három nagyszerű zenekar dalai is felcsendülnek, Ganxta és a Tankcsapda mellet az egyre népszerűbb Kerekes Band például kilenc alkalommal, ezzel az Argo2 alaphangulatát is meghatározza.

http://antropos.hu/data/9146/5.jpg

http://antropos.hu/data/9146/4.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére