A denevérember, mint maja istenség

Jel a sötét égbolton, sokoldalú vagány autó, fegyverek, egy bölcs komornyik és milliárdok. Ezeket pedig körülöleli az éjbe burkolózó titokzatosság.

Bizonyára mindenki ráismert a DC Comics közismert szereplőjére, Batman-re. Az ellenségei által “bőregérnek” csúfolt, sokakat rabul ejtő főhős idén ünnepli létének 75. évfordulóját. Az esemény tiszteletére egy mexikói művész, Kimbal 25 alkotóval, a Warner Home Entertainment Mexico és a Mexican Museum of Design közreműködésével létrehozták a denevérember egyszerre lenyűgöző és meghökkentő mását- maja páncélban gondolták újra Gotham városának őrét.

http://antropos.hu/data/9086/2.jpg

Kimbal a Behance weboldalán elmondta, hogy Camazotz, a maja denevéristen szolgált az ötlet alapjául. A Guatemalai maja K’iche’ nyelven az istenség nevének jelentése “haláldenevér”. Ebben a térségben az említett állat jelképezi az éjszakát, sötétséget, halált, az alvilágot és a szenvedést.

Ezek nem állnak messze a rejtélyes hős világától sem, az alább látható képek pedig arra késztetik az embert hogy eljtászadozzon a gondolattal- vajon hogy festenének az ősellenségek isteni maja formában?

http://antropos.hu/data/9086/3.jpg

http://antropos.hu/data/9086/4.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére