Tönkretették Banksy Kémfülke című graffitijét

Ismeretlenek vandál módon összefirkálták az utcaművész Banksy egy cheltenhami graffitijét, amely egy telefonfülke két oldalán a házfalra festett hallgatózó figurákat ábrázol. A rongálást péntek hajnalban fedezték fel.

A graffiti áprilisban jelent meg a házfalon, alig öt kilométerre a brit állami hírszerzés (GCHQ) egyik titkos lehallgató állomásától.
“Az ezüst feliratok teljesen elborítják a három kémkedő figurát. Mindent tönkretettek. Rettenetes” – kesergett Jenny Lyon, akinek barátja, David Houghton a vandalizmust felfedezte.
Az alkotás eredeti helyén való megőrzésért indított kampány szervezői éppen a héten jelentették be: szinte biztos, hogy a város megtarthatja a Kémfülke című Banksy-művet, miután sikerült vásárlót találni.
Hekmat Kaveh, a mű helyben tartása érdekében a pénztárcáját kinyitó helyi üzletember reméli, megmenthető a graffiti. “Bízom benne, hogy eltávolítható a festék, amivel összerondították, remélem, az eredeti falfestményben volt valami graffititaszító szer vagy lefújták védőréteggel” – mondta. Az azonban meglepte, hogy a város lakói maguk álltak neki kefével leszedni az ezüst firkát. Úgy vélte, a helyreállítást inkább a szakemberekre kell hagyni.
A BBC News értesülése szerint valóban volt egy festéktaszító réteg a graffitin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére