E.T. újratöltve: Earth to Echo

Mi lenne az eredmény, ha E.T-t kereszteznénk Wall-E-vel? Talán egy cuki, gyűszűnyi méretű mini-terminátor?

A nyári időszak egyik viszonylag alacsony költségvetésű, családi mozija az Earth to Echo című film. Az 1999-es Ideglelés (The Blair Witch Project) vagy a 2012-ben megjelent Az erő krónikája (Chronicle) által is alkalmazott „found footage”-technikát ülteti át a Spielberg E.T.-jét (vagy J.J.Abrams Super 8-át) idéző történetkeretbe.

A film fejlesztését és gyártását a Walt Disney Pictures vállalta magára, míg a forgalmazás jogát a Relativity Media nevű stúdió szerezte meg – írja a Variety.com. Az alkotás premierjére a Los Angeles Film Festival-on került sor június 14-én, az Egyesült Államok egész területén július 2-ától vetítik.

http://antropos.hu/data/8958/2.jpg

A történet középpontjában három fiatal fiú áll – Tuck (Brian ‘Astro’ Bradley), Alex (Teo Halm) és Munch (Reese Hartwig). Mindhárman egy nevadai előváros lakói, ahonnan családjaiknak egy autópályaépítés miatt néhány napon belül el kell költözniük. Megmagyarázhatatlan üzenetek tűnnek fel okostelefonjaik képernyőjén, amelyek, mint kiderül, a sivatagba vezetik őket. Elhatározzák, hogy szüleik tudta nélkül megkeresik a jelzés forrását. Tuck különböző kamerákat szerel fel és aktivál (az egyik kisebb szerkezet egy szemüvegben van elrejtve). Ez a dramaturgiai megoldás biztosítja a szubjektív elbeszélői perpektíva megvalósulását. A rendező tehát mindvégig a gyerekek nézőpontjából igyekszik érzékeltetni az egyre gyorsuló eseményeket.

A „térkép” által megadott helyen robotszerű, apró földönkívülit találnak, akit Echo-nak neveznek el. Mint kiderül, a békés szándékú idegen lakóhelyük közvetlen közelében zuhant le, és csak akkor térhet vissza saját bolygójára, ha sikerül összegyűjtenie űrhajójának szétszóródott részeit. Hangjelekkel kommunikál a gyerekekkel, akiknek Emma (Ella Linnea Wahlestedt) személyében segítőjük is akad. A cselekmény előrehaladtával főhőseink nem éppen barátságos kormányügynökökkel és egyéb akadályokkal is szembekerülnek. Csak ezek legyőzése, a közöttük lévő baráti kötelék még erősebbé válása után vihetik sikerre tervüket.

A cikk folytatása ITT!

Az európai mozipremier július 25-én lesz az Egyesült Királyságban és Írországban. A magyarországi bemutató dátuma még nem ismert.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére