2014. Július 4-6.

Bor, gasztronómiai finomságok és blues

22. Gastroblues fesztivál!
Paks az eltelt bő két évtizedben a zenerajongók, a gasztronómia iránt érdeklődők és a borbarátok számára kihagyhatatlan helyszínné, mondhatni kötelező programmá vált július első hétvégéjén. Színvonalas fellépők, finom illatok és még finomabb ételek várják az ide látogatókat.

Július 4. és 6. között rendezik meg a 22. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált Pakson.
Fellép többek között Chantel McGregor, akit tavaly Nagy-Britanniában az év legjobb blues gitárosának és énekesnőjének választottak, a The Magic of Santana zenekar, akik Carlos Santana zenéjét idézi meg, de itt lesz az amerikai Ford Blues Band, Sean Carney, Julian Sas és bandája, akikhez Cliff Moore csatlakozik és Little G Weevil is. A hazai előadók közül pedig Deák Bill Blues Band, Ferenczi György és a Rackajam, a Solubreakers és Petruska András és még sokan mások. A koncertek mellett pedig főzőverseny, bor és gasztronómiai finomságok is várják a látogatókat!

Az idei fesztivál sem szűkölködik neves hazai és külföldi előadók, zenekarok színpadra állításával. Első ízben látogat Magyarországra a tavaly Nagy-Britanniában az év legjobb blues gitárosának és énekesnőjének választott Chantel McGregor, aki férfiakat is megszégyenítő módon kezeli hangszerét. The Magic of Santana név alatt Carlos Santana zenéjét idézi meg a latin rock mágusának két egykori zenésze, az énekes Alex Ligertwood és a kongás Raul Rekow német muzsikusok segítségével.

http://antropos.hu/data/8863/2.jpg

Az amerikai Ford Blues Band az 1970-as évektől a fehér blues egyik legjelentősebb zenekara. A három Ford-fivér közül a gitáros Robben már régóta külön utakon jár. A zenekarvezető-dobos Patrick mellett a szájharmonikás Mark ismét szerepel a csapatban, amelyik hozzánk jön. A Robben Ford helyére lépett német származású Volker Striffler ugyancsak kitűnő gitáros.

A holland Julian Sas éppen 10 évvel ezelőtt a Gastroblues Fesztivál színpadán mutatkozott be a magyar közönségnek, amely rögtön szívébe zárta a barátságos, közvetlen és jó kezű gitárost. Julian saját zenekarával érkezik. Műsorához csatlakozik Cliff Moore, aki ugyancsak a közönség kedvence.
Az amerikai Sean Carney 2007-ben elnyerte a memphisi International Blues Challenge-en a legjobb zenekar díjat, valamint Albert King-díjjal is jutalmazták. Ezúttal a magyar T.Rogers zenekarral mutatkozik be a Gastroblues Fesztiválon.

Az amerikában élő Little G. Weevil (Szűcs Gábor) a tavalyi évben megnyerte az International Blues Challenge legjobb szóló/duó előadója kategóriát, valamint legfiatalabbként jelölt volt az idei amerikai Blues Music Award díjra akusztikus blues előadó kategóriában. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is több alkalommal fellép a 22. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

A hazai előadók közül a Deák Bill Blues Band, valamint Ferenczi György és a Rackajam együttes nem szorul külön bemutatásra. Külön figyelmet érdemel a tehetséges muzsikusokból álló, három éves múltra visszatekintő Soulbreakers együttes, amely új énekesnőjével éppen tavaly decemberben az előző évi Gastroblues Fesztivált záró rendezvényen mutatkozott be. Pleszkán Écska édesapja, a nemzetközileg elismert jazz-zongorista Pleszkán Frigyes, akitől nem csak különleges keresztnevet, hanem tehetséget és a zene szeretetét is kapta.

A teljesség igénye nélkül ajánljuk szíves figyelmükbe Petruska Andrást, aki tavaly mutatkozott be a fesztiválon és az idén egy különleges albumot adott ki, amelyben az M4-es metró állomásait öntötte dalba. Az első fesztiválon szerepelt szaxofonos Muck Ferenc ezúttal családi zenekarával lép fel, melyben három iker gyermeke is játszik.

Az előzőekben kedvcsinálóként néhány fellépőt emeltünk ki, de a hagyományokhoz híven az idén is több fellépőt láthatnak a Paksra érkezők, és a hagyományos vasárnapi főzőversenyekre már most lehet készülni! Nem marad el a másfél évtizede megrendezésre kerülő borbarát találkozó sem. A teljes műsort pedig a fesztivál honlapján találhatják meg az érdeklődők:

A szokás szerint jó zenékkel, kitűnő ételekkel és minőségi borokkal várják a kedves látogatókat.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére