A vizuális vérmámor: Mortal Kombat X

Élethű trancsírozás!
Több mint húsz esztendő után elérkeztünk a Mortal Kombat "tizedik" epizódjának beharangozásához, ami vizuális orgiát, minden borzalmakat ígérő brutalitást és filmszerű élet-halál harcot ígér a verekedés megszállottjainak. Egyszóval – pontosabban hárommal – újra „Finish Him”!

1992-ben a verekedős játékok akkori uralkodóját a Street Fighter második részét megszorongatta a hajdani Midway Games legújabb fejlesztése. A megszokott játéktípust ugyanis forradalmasította a stúdió azzal, hogy titkos harcmodorokat, mozgásokat ültetett el játékában, ráadásul bevezette a küzdelem végén opcionálisan bepötyöghető kivégzést is. Az így készült játékot Mortal Kombatnak nevezték el. A módfelett véres játék első része mai szemmel inkább vicces, mint rémisztő, viszont abban az időben a játékosok megőrültek azért, hogy végre kivégezhessenek valakit a képernyőn – még ha nagyon gagyin is néztek ki az akkori trancsírozások.

A pergő játékmenet, a harci kombinációk számtalan változata és a növekvő népszerűség folytatásért kiáltott. Idővel konzolra, majd PC-re is átültették a játékot és pár évenként érkeztek a széria újabb részei, melyek évről-évre még több harci technikával, még látványosabb és brutálisabb kivégzésekkel és új, izgalmas karakterekkel kecsegtettek.

A játék 3D-s lehetőségeit az amúgy kevésbé sikeres negyedik résznél kezdték kiaknázni. Ed Boon a játékmenet megtartásával kívánta a látványvilágot fokozni, mindemellett beemelte a harcokba a fegyverek használatát. A 3D viszont nem volt ideális választás, ugyanis kissé megtörte a tempó feszességét, így a későbbiekben – főleg a legutolsó részben, a Mortal Kombat 9-ben – visszatértek az eredeti 2D-s világhoz, amelyeket kisebb videók és bejátszások tűzdeltek. Így a látványt és a harcot kiválóan házasíthatták össze a legutóbbi verzióban, a történettel pedig a kezdeti sztorit idézték fel.

A NetherRealm stúdiót képviselő Ed Boon, aki egyébként a játék egyik atyaúristene végre megtette a várva várt bejelentést: jövőre jön a kaszabolás “tizedik” része, a Mortal Kombat X. A hivatalos bejelentés szerint: “ez lesz az eddigi legbrutálisabb Mortal Kombat, ami új játékmenettel és filmszerű jelenetekkel frissíti fel a sorozatot. Hatalmas előnye, hogy számtalan platformon megjelenik majd, elérhető lesz PC-n – ilyen már rég nem volt – PS 3-on, PS 4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on is. Az új verzió esetében egy online játékra kihegyezett folytatására kell számítani, ahol a játékosok minden csatája globális következményeket vonnak maguk után a világuralomért folytatott harcban.

A karakterek pedig több személyiséggel rendelkeznek majd, melyek hatással lesznek harcmodorukra és az általuk alkalmazott technikákra is. A történetről egyelőre annyit tudni, hogy az eredeti sztori marad középpontban – akár az előző részben-, emellett a készítők új hősök és antihősök színrelépését is ígérik.

http://antropos.hu/data/8801/2.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére