2014. július 25. és augusztus 3.

Megújul a Művészetek Völgye

24. születésnapját ünnepli idén Magyarország legnagyobb nonprofit összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye. A július 25. és augusztus 3. között megrendezésre kerülő fesztivál 1500 fellépővel várja az érdeklődőket és a visszatérő törzsvendégeket.

Idén nyáron a Művészetek Völgyét a megújulás jellemzi, így a Völgy hagyományaitól kicsit elrugaszkodva, olyan előadókat is a fellépők névsorában tud, akik stílusuknál fogva eddig nem képviselhették szubkultúrájukat (pl. Magashegyi Underground, Ivan and the Parazol, Kolibri Színház, Varró Dániel vagy az Anna and the Barbies). A 10 napig tartó rendezvénysorozat rendkívül színesre sikerült, így mindenki megtalálhatja a szívéhez és személyiségéhez leginkább közel álló kulturális programot.

A muzikális beállítottságúak különböző zenei performanszokban, táncos fellépésekben gyönyörködhetnek, és ha nem csak a fülizmaikat szeretnék erősíteni, akkor akár zenés erdei sétán is részt vehetnek. Az irodalom szerelmesei számára is igen gazdag lesz a programkínálat, ugyanis stand-up és slam poetry előadások, valamint könyvbemutatók és irodalmi estek is terítékre kerülnek. Az iparművészet iránt érdeklődök pedig rengeteg inspirációt gyűjthetnek, ugyanis a Völgy idén otthont ad az országos fazekas- és keramikus találkozónak is. A különböző bor és pálinka kóstolóknak köszönhetően akár Dionüszosz oltárának is áldozhatnak.

http://antropos.hu/data/8793/2.jpg

„Ilyenkor a templomok, az erdei tisztások és rétek, a szigetek és malmok, sőt az utcák, terek, udvarok, faluházak, pajták és pincék mind szerepet cserélnek és átlényegülnek színházzá, kiállítási vagy koncertteremmé, mozivá, bábszínházzá, vagy akár piactérré. Egyedi helyszíneire költöző alkotócsoportjaival, a legfurcsább zárt és szabad terek kihasználásával a Művészetek Völgye, különös, máshol nem reprodukálható atmoszférát teremt, a Völgyben évről évre megszületik az „itt és most és együtt” megismételhetetlen élménye.” – nyilatkozta Márta István, a fesztivál igazgatója. Tehát biztosak lehetünk abban, hogy a Művészetek Völgye ismét közösségi, és ’zöld’ fesztivál lesz, a környezettudatosságból pedig mi is kivehetjük a részünket, ugyanis természetvédelmi programok is megrendezésre kerülnek taliándörögdi helyszíneken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére