Fordítást készít az új Skype

Újabb mérföldkő
A Microsoft még idén előrukkol újdonságával: A fordító állítólag nyelvtanilag és szemantikailag helyes mondatokat fogalmaz majd meg, amit nem egyszerű feladat megvalósítani. A Google Translator gyakran igencsak érdekes fordítási eredményeit látva kíváncsian várjuk, mikor tesztelhetjük le a Skype új funckióját.

2003-as indulása óta a Skype többszöri tulajdonoscserén esett át: 2005-ben az eBay, 2011-ben pedig a Microsoft vásárolta meg, miután az aukciós oldal nem tudta szolgáltatásai közé integrálni az ingyenes telefonálás lehetőségét.
A Microsoft vélhetően meg akarta akadályozni, hogy a Skype versenytársai kezébe kerüljön. A sikerben bízva még a saját fejlesztésű Live Messenger nevű üzenetküldő programját is megszüntette, most pedig új funkció bevezetésén dolgozik.

A Skype Translator névre keresztelt program – az egyébként ingyenes internetes ‘telefonálást’- a beszélgetés pillanatában, szimultán fordítja le. Lehetővé teszi, hogy olyan személyekkel is kommunikáljunk, akiknek anyanyelvét nem beszéljük.
Kezdetben csak néhány világnyelven lehet majd igénybe venni az új funkciót, később viszont bővíteni tervezik a lehetőségeket.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére