2014. augusztus 5-9.

Legyünk jók öt napig

7. ördögkatlan fesztivál
Ez az egyik jelmondata az idén augusztusban immáron hetedik éve megrendezésre kerülő, családias hangulatú és a magas művészetet pártoló Ördögkatlan Fesztiválnak. Maguk a szervezők sem a fesztivál szót használják rá, sajnálják, hogy a sziget név, már foglalt, hiszen ez egy kis sziget az év t napjában, a béke, szeretet, az emberség szigete, ahol művészek és látogatók egészen közel kerülhetnek egymáshoz.

Ezt a közelkerülést több program is célozza, idén az író születésének 100. évfordulóját ünneplendő Hrabal-vurstli és a fesztivál egyik fővédnökének, Cseh Tamásnak az emlékére, pontosan a halála ötödik évfordulóján, 17:04 perckor tartott közös éneklés is ezt a célt szolgálja.

 Az Ördögkatlan másik fővédnöke Törőcsik Mari színésznő, akinek a nevéhez fűződik a másik jelmondat, „Nem vagyunk normálisak.” A szervezők pedig büszkék erre a „nemnormálisságra”, mert ez valami jobbat, többet jelent a hétköznapinál. A magas kultúrának és az emberek közti viselkedésnek is egy magasabb, intelligensebb formáját képviselik itt a kis baranyai falukban az év öt napján.

http://antropos.hu/data/8787/2.jpg

Számokba öntve a fesztivál valahogy így néz ki: öt helyszínen, Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán, Beremenden és a Vylyan Teraszon zajlik öt napig 40 kisebb helyszínen több mint 400 program, körülbelül 45 ezer látogató részvételével. Elsőre soknak tűnnek ezek a számok, de ez egy az indulása óta vállaltan kis fesztivál, melynek nem is célja hatalmasra növelni a látogatók számát.

Az idei díszvendégek, a Katona József színház, társulata több darabbal is fellép, Lajkó Félix, aki lemezbemutató koncertet is ad, illetve a Budafoki Dohnányi Zenekarral is fellép, Horváth Csaba rendező-koreográfus és Lengyelország.

A nép-, világ- és jazz-zene rajongói hallhatják többek közt a Csík Zenekart, a Wahorn Airportot (egyébként az idei képzőművészeti projekt alkotója is Wahorn András lesz) vagy Tompos Kátyát, a kisharsányi bulikat pedig idén is a Quimby nyitja és a Kiscsillag zárja.

Színházi előadások is lesznek bőven, például idén debütál Ötvös Andrással a főszerepben – sőt, egyetlen szerepben, mivel hogy monodrámáról van szó – a Csemegepultos, Gerlóczy Márton könyvének átirata.

Az irodalom is teret kap, a határmezsgyéivel együtt, a slam poetryt már senkinek nem kell bemutatnom, de lesz itt például egy Háy come Beck című nagyon izgalmasnak ígérkező közös vállalkozás is.

 Természetesen a gyerekeket is várják programok, az Alma Zenekar, a Bóbita Bábszínház, a Mesekotyvasztó és még jó néhány program várja őket is.

Idén a komolyzene is nagyobb teret kap, a Dohnányi Zenekar több kamarakoncertet is ad, illetve indul egy operamagyarázó sorozat, melyben Offenbach: Hoffmann meséi kerül górcső alá.

A minőségi és családias hangulatú programokat könnyen eléritek a helyszínek közti buszjárattal, Pécsről esténként két koncertbusz is indul, de ha szeretitek a túrázást, Szekszárdról indulhattok egy kis csapattal, ahonnan négy nap alatt értek a fesztivál területére. Június 30-ig még 9, utána 10.000 forint a bérlet, helyszínen 12.000, a csak a helyszínen váltható napijegyek pedig 3.500 forintba kerülnek.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére