2014. április 24-27

Shakespeare 450: Fesztivál a Bethlen Téri Színházban

Négynapos fesztivált rendez William Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából a Bethlen Téri Színház: április 24. és 27. között a Mándy Ildikó Társulata, a RÉV Színházi és Nevelési Társulat, a Kolibri Gyermek-és Ifjúsági Színház és a Közép-Európa Táncszínház előadását tűzik műsorra.

A szervezők célja az angol drámaíró, költő eleven jelenlétének bemutatása a mai színházi, kulturális életben – olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A fesztivált csütörtökön este fél nyolckor a Shakespeare Szonettek című előadás nyitja Mándy Ildikó Társulatának előadásában. A szonettek feldolgozásában a szöveg mellett a vizualitás és Szalontay Tünde színészi játéka dominál.

Péntek délután három órakor a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat mutatkozik be Zakkant című előadásával. A saját élményen és közös gondolkodáson alapuló drámapedagógiai foglalkozásokon a fiatalokat érintő fontos kérdést vizsgálnak drámatanárok vezetésével. A fesztiválon a Hamlet világába kalauzolják el a résztvevő gyerekeket az eredeti mű mellett Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című drámájának segítségével.

http://antropos.hu/data/8669/2.jpg

A szervezők gondoltak a kisebb gyermekekre is: április 26-án szintén délután három órakor a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Szentivánéji álom című mesejátéka látható Novák János rendezésében. Az előadásban a mesteremberek játsszák el a mese összes szerepét. Emberek és bábok, tündérek, királyok, királynők és szerelmesek kelnek életre a terepasztalon, a színpadon és a vetítővásznon. A játékban megszólal Mendelssohn Nászindulója és a kísérőzene, amelyet a Szentivánéji álomhoz írt.

Április 27-én, vasárnap délután hat órakor az idén 25. jubileumi évadát ünneplő Közép-Európa Táncszínház Shakespeare-mesék című produkciója zárja a fesztivált. Az alkotók ezúttal elsősorban a fiatalokhoz szólnak: szeretnék őket bevezetni Shakespeare világába prózai, tánc- és bábszínházi elemeket felvonultatva. Egy kiválasztott dráma elmesélése helyett a szerző jellegzetes motívumaiból és jól ismert karaktereiből szőnek egy “saját Shakespeare-mesét”.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Színház

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére