2014. április 23

Závodi Gábor: 50. születésnapi koncert a Barba Negrában

A magyar könnyűzenei élvonal szereplőivel ünnepli 50. születésnapját Závodi Gábor április 23-án szerdán a fővárosi Barba Negrában. A koncerten fellép mások mellett a Bon-Bon, Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa, Rúzsa Magdi és Somló Tamás.

Több mint ötven zenésztárs, barát működik közre az 50 Hang című koncerten.

A billentyűs hangszereken játszó Závodi Gábor első profi zenekara a Viki és a Flört volt, amellyel 1987-ben részt vett a cannes-i MIDEM-en, valamint a tokiói Yamaha Fesztiválon. Több éven keresztül együtt játszott Somló Tamással, Szűcs Judith-tal, alapítója és frontembere volt a MEX együttesnek.

Számos sláger és dalszöveg kötődik a nevéhez, amelyeket mások mellett Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa, Rúzsa Magdi, Zséda, Somló Tamás, Szűcs Judith, Vastag Csaba, Bársony Attila, Zorán, Tóth Vera, Torres Dani és Anita vitt sikerre. Zenei producerként a könnyűzenei élet élvonalával dolgozott együtt, köztük az Azok a Fiúkkal, a Sing Singgel, az Elonnal, Sasvári Sándorral, az Irigy Hónaljmiriggyel, az MHV-vel, az LGT-vel, Karácsony Jánossal, a Bon-Bonnal, a Zorall-lal, Cserháti Zsuzsával, Kaszás Attilával.

Írt és hangszerelt zenét mozifilmek számára (Csinibaba, Zimmer Feri, Le a fejjel, Casting minden), az ő hangjával lett ismert a Csinibabában elhangzó Élj vele boldogan. Mintegy harmincéves pályafutása alatt számos díjat kapott, többször nyerte el az év billentyűse szakmai díjat, Aranyzsiráf díjat kapott a Csinibaba albumért, az év legjobban szóló felvétele elismerést az LGT 424 Mozdonyopera című lemezének hangmérnökeként. Rúzsa Magdival részt vett a 2007-es Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a 9. helyezés mellett szakmai első díjat szereztek.

Az 50 Hang című születésnapi koncerten április 23-án szerdán a jelenleg is aktívan zenélő művészek mellett olyan csapatok is fellépnek, amelyek már évtizedek óta nem álltak a színpadon. A fellépők között lesz az Azok a Fiúk, Bársony Attila, a Bon-Bon, Demjén Ferenc, az Elon, az Irigy Hónaljmirigy, Kamarás Máté, Koncz Zsuzsa, a Mex, az MHV (Menyhárt, Homonyik, Vikidál), Mujahid Zoli, Rúzsa Magdi, a Sing-Sing, Somló Tamás, Karácsony János, Szűcs Judit, Vastag Csaba, a Viki és a Flört és Zséda.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére