2014. július 10-13.

Deep Dish, Richie Hawtin és Martin Solveig a Soundon

Újabb hangok a Balatonon
A többszörös Grammy-díjas Timbaland, a nyolc év szünet után összeálló Deep Dish, a minimal techno művész, Richie Hawtin, a slágergyáros Martin Solveig, a lehengerlő Rita Ora, idén július 10-13, Zamárdiban.

A többszörös Grammy-díjas Timbaland, a nyolc év szünet után összeálló Deep Dish, a minimal techno művész, Richie Hawtin, a slágergyáros Martin Solveig, a lehengerlő Rita Ora, az utóbbi években egyre sikeresebb DVBBS valamint a lendületes Blasterjaxx is csatlakozott a napokban a MasterCard Balaton Sound felhozatalához. Az egyre színesebb nemzetközi sztárkínálathoz csatlakoznak a magyarok is: az Irie Maffia, a The Carbonfools, a Punnany Massif és a Brains is jön a Soundra, idén július 10-13 között, Zamárdiba, mint mindig.

Már mindössze csak kb. 2.500 bérlet várja gazdáját az idei Soundra, miután az elővételes jegyeket idő előtt elkapkodták, s a kiadható bérletek fele is hamar gazdára lelt az elmúlt három hétben. A szervezők eddig tucatnyi előadó, köztük David Guetta, Wiz Khalifa, Alesso, Steve Angello, Martin Garrix, Rudimental, Ricardo Villalobos, a Disclosure és Sven Vath nevét jelentették be. Hozzájuk csatlakozott most egy újabb csokor sztár.

Timothy Zachery Mosley, alias Timbaland valódi intézmény a szakmájában. Többszörös Grammy-díjas producer-óriás, kinek szakértelmében a kortárs könnyűzene nagyágyúi bíznak, kivételes képességű, trendformáló dalszerző és szövegíró, fülbemászó, a nemzetközi listákon mindig kiemelkedően teljesítő slágerek szerzője. Az egyedi stílusú, illetve hangzásvilágú zenéiről világszerte ismert rapper és énekes karrierje csaknem húsz éve tart, neve összefonódott a szexi, dögös és ellenállhatatlan modern r’n’b-vel, de a mainstream hip-hop és a pop világa sem áll távol tőle.

http://antropos.hu/data/8657/2.jpg

Az idei évi line up egyik legnagyobb szenzációjának minden bizonnyal a nyolc év szünet után újra összeállt Deep Dish fellépése ígérkezik. A fantáziadús, eklektikus és progresszív house anyagairól, világhírű előadók számaiból kikevert remixeiről híres iráni-amerikai DJ-producer páros, Ali “Dubfire” Shirazinia és Sharam Tayebi duója a kilencvenes évek közepén kerültek reflektorfénybe és a kétezres évek elején váltak a műfajt meghatározó, kultikus alakulattá. Nemrégiben Quincy címmel új single-t adtak ki, és 2014-ben egy 15 állomásos világkörüli turné keretében júliusban tiszteletüket teszik a MasterCard Balaton Soundon is.

Richie Hawtin a modern e-zene történetének egyik legkiemelkedőbb egyénisége. Innovatív, elektronikus zenészgenerációkat inspiráló és kinevelő minimal techno művész. Egyedi stílusát az elektronika nagy klasszikusainak illetve a detroiti techno-közösség hagyományos ütemeinek vegyítéséből nyeri, önálló mix szériáiból és formabontó albumainak anyagaiból felépített vegytiszta szettjei óriási tömegeket vonzanak világszerte.

Martin Solveig egy excentrikus francia elektronikus zenész, DJ és producer, könnyed, 0-99 éves korig korlátlanul fogyasztható, popos house trackjeivel hódító slágergyáros, aki minden őrültségre kapható a keverőpult mögött, hogy önfeledt bulizásra késztessen mindenkit. Hosszú ideje kirobbanthatatlan a DJ Mag 100-as listájáról, nevéhez köthető az utóbbi idők legkedveltebb bulihimnusza, a ‘Hello’, eddigi munkássága négy, több milliós példányszámban elkelt stúdióalbumot ölel fel és köztudott, hogy rajong a Balaton Soundért.
Az ellenállhatatlan Rita Ora csodás előadói képességekkel megáldott és lehengerlő, karizmatikus egyéniség. Ő az egyik legizgalmasabb, feltörekvő popcsillag; az önfeledt bulizásra csábító mainstream elektronika és a dögös r’n’b egyaránt jól áll neki.

Két fiatal titán, a huszonéves testvérpár Alex és Chris Andre alkotja az utóbbi időben zajos sikereket arató DVBBS (ejtsd: dubs) formációt. Kegyetlenül hangos, bivalyerős, a hangládák decibelkapacitását próbára tevő, izzasztó, könyörtelenül intenzív elektronikát tolnak. Megméretették már magukat a nagy nemzetközi fesztiválok közönsége előtt, legismertebb számukra, a Tsunamira pedig már több tízmillióan indultak be a Youtube-on.
Két mindenre elszánt, ambiciózus fiatal, tehetséges holland DJ-producer, Thom Jongkind és Idir Makhlaf áll a Blasterjaxx mögött. Lendületes, korszerű és nagyszabású, az electro, a big room és a progresszív house leghatásosabb elemeiből szintetizált elektronikában utaznak s megjelenésről megjelenésre komolyabb hírnévre tettek szert. Ennek köszönhetően ma már a szakma legjobbjaival állnak kapcsolatban és a legnagyobb bulikba, például a MasterCard Balaton Soundra, kapnak rendszeresen meghívást.  

A nemzetközi felhozatal mellett természetesen a legjobb magyarok is sorban igazolnak le a Soundra. A mostani csokorban már megtaláljuk az Irie Maffiát, The Carbonfoolst, a Punnany Massif-ot és a Brains-t is.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére