Ticci Show – 10 éves a rockabilly ruházat hazai márkája

Március 30-án fergeteges show-val ünnepelte a Ticci Rockabilly Clothing fennállásának tízedik évfordulóját. A divatbemutatóval egybekötött egész estés esemény a burleszk hagyományait felelevenítő táncelőadással kezdődött és koncerttel zárult, mindeközben értékes nyeremények várták szerencsés tulajdonosaikat. FOTÓK A DIVATBEMUTATÓRÓL ITT!

Ágoston Stefánia tervező által életre hívott divatprojekt, a Ticci Rockabilly Clothing idén nagyszabású keretek között ünnepelhette jubileumát. Az ötvenes évek klasszikus filmjei inspirálták a tervezőt 2004 óta fennálló márkája létrehozásában, amely repertoárjában a női ruháktól, a fűzőkön át az alsószoknyákig megtalálható minden, ami a pin-up életérzéshez hozzátartozik, beleértve a kismama ruházatot is. Az idei kollekció újdonságaként bemutatásra került az első esküvői ruha sorozat az Ozmonda kalapjaival megspékelve.

A Ticci ruhái elsősorban még mindig parti ruházatként definiálhatók, bár akadnak, akik a hétköznapi ruhatárukba is bele tudnak illeszteni egy-egy fűzőt, vagy merészebb kivágással rendelkező darabot. A formákat tekintve az idei kollekcióban is megmaradtak a klasszikus vonalak és karakteres rockabilly jegyek, mint a nagy hátkivágás, a nyakbaakasztó pántok vagy a szolid alsószoknya. Ezekhez azonban a tervező mindig használ valami rafinált megoldást, behúzások, derékpántok vagy fodrozódó vállrészek alkalmazásával, amitől végeredményben egy letisztult, minden tekintetben az ötvenes éveket idéző egyedi ruhadarabot kapunk.

Kattints a képre és nézz fotókat a divatbemutatóra!

Színek és minták vonatkozásában kedvelt az élénk színek használata, természetesen nélkülözhetetlen a kék-fehér-piros kombináció, de a pasztellszínek is teret kaphatnak egy-egy ruha fodrozódó szoknyarészén akár. Elmaradhatatlan mintáik pedig, mint a cseresznye, a horgony, a szívek és muffinok nem csupán sűrű textilmintaként kapnak szerepet, hanem előfordulnak önálló nagy mintaként, akár egy esküvői ruhán is.

Az újdonságot jelentő esküvői kollekcióban igyekeznek megőrizni a ruhák deréktól lefelé való lágy esését, a térdet éppen takaró szoknyahosszt és az alsószoknyák használatát. Természetesen a legtöbb ilyen ruhán a fehér szín dominál, de nem kell meglepődnünk egy élénk kék színben tündöklő alsószoknya láttán sem.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére