A színház és az internet esete: GIF! GIF! GIF!

Elkészült a magyar virtuális érzelemtár
A Katona József Színház új és meglepő projektjében, a Gifszínházban a színészek animációs gifek készítésére adták a fejüket valószínűleg promóciós céllal, de ez minket a legkevésbé sem érdekel, mert összehoztak egy olyan humorral teli weboldalt, ahonnan a nap akármelyik percében kiválaszthatjuk és elküldhetjük ismerőseinknek pillanatnyi kedélyállapotunk gifesített verzióját.

Az Oxford Dictionaries szerint 2012 szava a “gif” volt. A pár másodperces mozgó képek népszerűsége azóta is csak nő, hiszen sokféleségük a művészileg igényesen megformálttól a legegyszerűbb két képkockából álló, saját haverunk által összedobott vicces beszámolókig terjed, illusztrálva mondjuk egy szétpergett szombat estét. Emiatt érezhetjük talán időszerűnek, hogy például reklám céllal valaki elővegye az ötletet itthon is és lecsapjanak a gifek egyszerű és gyors üzenetközlő funkciójára.

https://gifszinhaz.s3.amazonaws.com/uploads/gif/116_2_anim.gif

Tette ezt a Katona József Színház okosan új programja, a Gifszínház keretében. Nincs is ennél kézenfekvőbb, gondolhatjuk utólag, mint az általános internethasználó által naponta felvonultatott mémeket saját színészeinkkel eljátszatni. A társulat tehát meglépte, amit meg kellett lépni, tagjai pedig zseniális játékuk mellett népszerű és kedvelt arcaikkal csak még unikálisabbá teszik ezt a projektet. Az oldal keresőjében hashtagek segítségével találjuk meg a mondanivalónkhoz legjobban passzoló gifet.

https://gifszinhaz.s3.amazonaws.com/uploads/gif/038_2_anim.gif

Ezentúl tehát nem kell közhelyesen a Jó barátok és Így jártam anyátokkal sorozataiból mazsoláznunk, hanem van saját színészeink által eljátszott virtuális érzelemtárunk! Résztvevő színészek:
Jordán Adél,
Pálmai Anna,
Dankó István,
Kulka János,
Kovács Lehel,
Tasnádi Bence,
Rajkai Zoltán,
Ónodi Eszter,
Borbély Alexandra,
Mészáros Béla,
Nagy Ervin,
Keresztes Tamás,
Elek Ferenc

https://gifszinhaz.s3.amazonaws.com/uploads/gif/017_2_anim.gif

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Színház

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére