3,7 liternyi részegség: Gallon Drunk koncert az A38-on

Az angol alternatív rock banda néhány év kihagyás után, a The Soul of the Hour lemezbemutató turnéval tér vissza az európai klubokba. Nálunk március 30-án, az A38-on lépnek fel.

Egy gallon sörtől azért már rendesen el lehet ázni, de ki tudja, lehet a zenészeknél ez csak az első löket egy jó kis sötét hangulatú rock&roll megírásához. A beszédes nevű zenekart a műfajok elég széles palettája inspirálja. Az alternatív rockos vonalat a punktól a blues-on át a jazzig mindenféle stílus formálta már az elmúlt több, mint 20 évben. Időnként még a rockabilly és az r&b műfajából is merítenek, de általános jellemvonásuk a dalok fekete hangulatában rejlik. Ahogy a The Independent c. napilap fogalmazott velük kapcsolatban egy alkalommal: “Sűrű, blues-os csikorgó hangzás, mély, dörmögős basszus- és billentyűs hangokkal”.

James Johnston, a banda szíve és lelke, 1988 óta alapító-tagja a zenekarnak. Szinte mindenesként tartják számon, vokálozik, gitáron és billentyűs hangszereken játszik. A Gallon Drunkkal közös évek alatt/mellett megfordult olyan méltán világhírű zenekarokkal is, mint a pszichedelikus rockot játszó Faust, zenélt az énekes-költőnő Lydia Lunch-csal, s nem utolsósorban hivatalos tagnak számított egykoron a Nick Cave and The Bad Seeds bandában. Az A38-nak adott interjújában Johnston egyébként elmesélni, hogy szerinte a világ 5 legjobb lemeze : Dr. John The Night Tripper: Gris Gris / Suicide: Suicide / The Velvet Underground: White Light, White Heat. / Funkadelic: Free Your Mind And Your Ass Will Follow / Gil Evans: The Individualism Of.., melyek eléggé sejtetik, milyen hangok inspirálták a bandát eddig, vagy akár az új dögös album megszületésénél is. 

Az együttes megélt néhány tagváltást az elmúlt évek során, hazánkba pedig ezúttal az alábbi felállással futó “részeg banda” érkezik majd: James Johnston (gitár/ének/orgona), Terry Edwards (szaxofon), Leo Kurunis (basszusgitár), Ian White (dobok) lesznek az est fő attrakciói.

Előzenekaruk a garage rock&roll-t és psychobilly-t játszó (klasszikus felállású trió, nagybőgő, gitár és dob felállásban), a The Silver Shine zenekar gitáros/frontemberének lazább projektje, az Ati EDGE and the Shadowbirds lesz. 

 

Jegyek: 1700 HUF/helyszínen 2200 HUF 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére