Egy nappal tovább bulizhatunk idén a VOLT-on

A VOLT szervezők rejtélyes Facebook-posztja szerint a tervezett július 2-i kezdés helyett már elsején kinyitja kapuit a Lővér-kemping.

A soproni fesztiválra mindig vegyes érzelmekkel tekintek vissza, ami az én időmben – mondjuk 8 éve – még nem volt a legnagyobb neveket felvonultató koncerthelyszín, és valahogy a völgyben uralkodó időjárási körülményekkel sem tudtam soha megbékélni. Szakadó eső, beázott sátor és a ki-tud-felvenni-minél-több-pulóvert-a-fagyhalál-ellen játék nem vonzott igazán vissza a Lővérekhez. Arról nem is beszélve, hogy július első napjaiban még javában folytak az utóvizsgák, így a nyarat egy nagy (be)rúgással indító voltozóknak csak messziről integethet egy tisztességesen ráérős egyetemista.

Az elmúlt években azonban nagy változásokon ment át a VOLT, s az én emlékeim róla talán már nem is aktuálisak. Bár még ennyi év távlatában is bármikor vissza tudok vedleni tinédzserré, s nem vagyok finnyás, ha sátrazásról, koszban fetrengésről, kényelmetlen zuhanyzásról, alvásról van szó, vagy hogy a napi 3x-i étkezést a sör+valami kombináció tölti ki, azért az “én koromban”, a csóró diákévek után már megengedhetnék magamnak egy kedves kis faházbérlést is, ami kétségtelenül a VOLT egyik nagy előnye. Itt aztán eső-szél-fagy mellett is kellemesen elkortyolgathatnám a jólmegérdemeltet, még koncertkezdés előtt. Mindenesetre az 1993-tól 2001-ig a Húsvéti ünnepek idején, a soproni Sportcentrumban megrendezett bulisorozat 20 év elteltével olyan minőségű nyárindító fesztivállá nőtte ki magát, amit érdemes lenne beiktatni újra a naptáramba. A Balaton Soundhoz hasonlóan a VOLT-ot is a Sziget Szervezőiroda karolta fel, s immár 13 éve dolgoznak együtt a fesztivál arculatán. A rendezvénysorozat nemzetközi rangját is jelzi, hogy egyre több neves külföldi előadóművész lép fel, a közönség nagy része pedig más (elsősorban nyugat- és kelet-európai) országokból érkezik.

A rajongók idén pedig a minőségi változások mellett mennyiségi előnyöket is élvezhetnek majd, köszönhetően a VOLT egy nappal való meghosszabbításának. Bár a 2013-as évben volt már példa plusz napra, mikor a feszt részeként Ákos lépett fel egy külön napon a soproni Sportcsarnokban, az idei bónusz talán ennél izgalmasabb meglepetésekkel kecsegtet. Sajnos nem lesz ingyenes, mint egyébként az idén 20 éves Hegyalja (!), de a szűkszavú Facebook poszt alapján annyit lehet sejteni, hogy aznapra különlegesen nagy meglepetéssel, vagy nevekkel készülnek a szervezők, melyen a bérlettel rendelkezők kedvezménnyel vehetnek majd részt.

A sokszínű zenei palettáról azért már most is tudunk néhány nevet. Harmadszorra tér vissza a rajongók kérésére, az érthetetlenül nagy népszerűségnek örvendő Thirty Seconds to Mars, fellép az ismert előadók számait gátlástalanul feldolgozó brit rockbanda, a You Me Six, és a mindössze 18 évesen az év legjobb női előadó díját elnyerő szintén brit popénekesnő, Birdy is. Aki a pop slágerek helyett inkább zúzós metalcore-ra vágyik, annak az őrült connecticuti Hatebreed borzolja majd a kedélyeit. Elektronikus zenei fronton a kanadai DJ/producer, Excision nyomja majd a dubstep talpalávalót. A drum’n’ bass vonalat a belga Netsky képviseli, és egyúttal a Nagyszínpad programjait is zárja majd július 5-én. A most bejelentett nevek mellett korábban már a VOLT idei névsorában köszönthettük többek között a Foals, az MGMT, a Volbeat, a Bring me the Horizon és a Morcheeba csapatát, valamint Steve Aokit és Woodkid-et is.

További részleteket a jövő hét folyamára ígérnek a szervezők, úgyhogy látogassátok sűrűn a VOLT Facebook oldalát. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére