Ki az a Skrillex?

Nálunk is fellép idén Skrillex, akinek zenéjét nem lehet egyszerűen szavakba önteni, főleg nem azt amilyen érzést kelt. Szerdán a Szigeten!

A 25 éves Sonny John Moore művésznevén Skrillex amerikai zenei producer Észak-Karolinában nőtt fel. 2004-ben csatlakozott a From First to Last post-hardcore együtteshez, mint énekes és két stúdióalbum elkészítésénél működött közre (Dear Diary, My Teen Angst Has a Body Count ), 2007-ben viszont kilépett, hogy szólókarrierbe kezdjen amit ezen év végén el is kezdett. 2009-ben megjelent középlemeze a Gypsyhook után Bells néven kezdte el készíteni debütáló albumát, de ezt nem fejezte be, ekkor kezdett el Skrillex néven szerepelni.

http://antropos.hu/data/6739/2.jpg

Ingyenesen közzétette Myspace oldalán My Name is Skrillex című EP-jét majd 2010 végén elkészítette a Scary Monsters and Nice Sprites EP-t. 2011-ben az 54. Grammy díjátadón őt is jelölték díjra amiből hármat be is zsebelt, köztük a legjobb új előadóét is. 2011. Decemberében a BBC őt jelölte a Sound of 2012 szavazáson, valamint az MTV őt nevezte meg mint az év elektronikus tánczenés előadóját.

A legkiemelkedőbb munkájának, a Scary Monsters and Nice Sprites mondható. Ez a kilenc számból álló kislemez hetekig vezette a világ legnagyobb internetes e-zenei ellátójának, a Beatportnak a TOP 100-as listáját, sőt volt olyan hét, hogy az első tíz helyezésből nyolcat Skrillex anyagai foglaltak el.

Fontos: Sonny a Sziget Fesztivál 2014 szerdai napján (2014.aug.13.) lép fel.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére