Strip-tease a Bakelit Multi Art Centerben

Interjú Szolnoki Zsolttal a Strip-Tease című előadás kapcsán

Strip-tease a Bakelit Multi Art Centerben
A Bakelit Multi Art Centerben az évadot egy ütős előadással zárjuk: Mrozek STRIP-TEASE című darabját a TÜPO Társulat mutatja be. Ezen esemény kapcsán kerestük meg Szolnoki Zsoltot, akivel a darabról és egyebekről beszélgettünk.

Egy új produkcióval érkezel a Bakelitbe Július elején. Honnan ismerhet téged a szakma?
Így igaz. Budapesti közönség számára még “friss húsi” vagyok (nevet), eddig csupán 2012.június 10.én láthattak, hármad magammal. Egyébként az ország számos pontján (Nyíregyháza, Karcag, Kisújszállás, Szolnok) és külföldön is (Ukrajna- Nemzetközi Musical verseny első helyezés) láthattak a nézők.

Színészmesterség oktatással is foglalkozol.

Milyen különlegességet kínálsz, amit máshol nem tanulhatnak meg a színésznövendékek?
Nagyon tájékozott vagy (mosolyog). Egy kisebb színiiskolában tanítok csoportos órák keretén belül, illetve számos magántanítványom van. Nem gondolnám, hogy van ma Magyarországon olyan tanár, akinél többet tudnék adni, de ha ki kell emelnem valamit, akkor az az, hogy én az utat mutatom meg a gyerekeimnek afelé, hogy dolgozzanak egy szerepen és nem üres és bugyuta technikákkal tömöm őket.

Hogy jött létre a társulat és a darab?
Alapvetően ez egy egy darabra összekomponált kisebb ember tömeg, de tény, hogy komolyan gondolkodunk azon, hogy együtt maradjunk és még sokat dolgozhassunk együtt. A darab maga úgy jött létre, hogy alkotás hiányunk volt és mivel kevés két szereplős korunkhoz illő vagy illeszthető drámát tudhat magáénak a világirodalom, így talán nem is olyan meglep hogy Mrozek eme darabját választottuk.

Mit jelent a társulatotok neve: TÜPO? Mennyire tartod fontosnak a társulat nevét?
A TÜPO jelentése tündérpor. Azért ez lett a nevünk, mert úgy gondolom, hogy mindenkinek van egy kis saját világa és mi ezt a világot Tündérországnak hívjuk.

 

Miért pont ezt a darabot válaszottátok?
Mert a darab mondanivalója még ma is megállja a helyét, arról nem is beszélve, hogy Mrozekben mennyi fantázia tombol.

„Rendezésünkben ez a mű az ember eredendő bűneit tárja fel elénk, a jó és a rossz örök harcában, ahol a szexualitás minden törvényt bont.“

Mi a különlegessége a darabnak?
Ez a mű eredetileg két karót nyelt férfira lett írva, akik a kommunizmus foglyai egy üres két székkel ellátott szobában. Ami különleges a mi feldolgozásunkban, hogy azonos szöveg mellett egy teljesen új mondanivalóval állítottuk színpadra, úgy,hogy azért Mrozek lényeges mondanivalója megmaradt.

Júniusban már bemutattátok a közönségnek. Milyen volt a fogadtatás?
Erről leginkább a közönséget kellene megkérdezni (mosolyog), de amit igaznak véltünk a visszajelzésekből, azok nagyon kellemesek és biztatóak voltak. Többen is jelezték, hogy várják a következő előadást.

Kinek ajánlanád a darabot? Van konkrét elképzelésed a célközönségről?
A gondolkodni tudó és akaró embereknek ajánljuk a darabot, hiszen ez nem egy könnyen érthető darab, ami után öt perccel azon gondolkodunk, hogy megetettük a kutyánkat vagy sem.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Színház

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére