Találkázó magyar tervezőkkel

Megvolt a már a havonta szokásossá vált Designers' Lounge nevű rendezvény márciusi felvonása, ahol számos érdekességgel és kreatív magyar tervezővel találkoztunk.

A Designers’ Lounge-on a Corinthia Grand Hotel Royal Atrium termében ezúttal is számos magyar tervező állított ki. Az oda látogatók végignézhették az aktuális kollekcióik és kiegészítőik kínálatát, beszélgethettek a tervezőkkel, valamint kedvezményes vásárlásra is volt lehetőség. A rendezvény a divat iránt fogékony közönségnek szeretné közelebb hozni a magyar tervezőket, és megismertetni minél több designer nevét. A Designers’ Lounge nem csak a szakmának szólt, hiszen egy előzetes netes regisztrációval bárki részt vehetett az eseményen, szélesíthette a látókörét a magyar divat terén.

Érdekes volt látni Abodi Dóra 2009/2010-es őszi-téli kollekcióját. A tervezőnő honlapja roppant igényes, de a táskái és kreációi a valóságban még szebbek. Az egyszerű vonalvezetésű ruhákat valamilyen különleges fogással, díszítéssel dobja fel, vagy éppen a szabásuk különleges. A tervezőnő táskái fantasztikusak, mind minőségi darab, és a kis partyra szánt retikülöktől kezdve a hatalmas rohanós napokhoz szükséges táskákig mindenféle megtalálható a kollekciójában. Aki pedig valamilyen különleges kiegészítőre vágyik, az a kínálatban azt is megtalálja, ott van például a “peace bomb” fantázianévre keresztelt kerek üveggel díszített táska. Abodi Dóra elmondta, hogy jelenleg rengeteg munka van a márkával, hiszen most készül saját showroomot nyitni, valamint meghívást kapott egy New York-i showroomba is, és a városban rendezett Fashion Weekre is elhívták. Tehát a márka szépen ível felfele, biztos vagyok benne, hogy még számtalanszor fogunk beszámolni a Dora Abodi márka sikereiről.

Orosz Réka csipkecsodáit már megtekinthettük a legutóbbi Budapest Fashion Weeken, itt a Designers’ Lounge-ön pedig megismerkedhettünk a sokkal lazább hétköznapi, utcai viseletre szánt kreációival is. Az egyszerű szabásvonalú egy-két színből álló hosszú pólóruhákat patchwork technikával készült  széles övekkel díszítette a tervezőnő, akinek a kreációi a készítő weboldán vásárolható meg.

A kiállító tervezők kreációi közül kitűntek Gyulai Natália Nati 100% Pur Idea nevű márkájának szalagruhái, amelyek az egyszerű vonalvezetés ellenére roppant különlegesek voltak, valamint a kötött és szőrme anyag kombinációjából készített kabátok, szoknyák és ruhák is lenyűgözőek voltak. Földi Kinga Baharat nevű márkájának kollekciójából a különböző mintás anyagokból készített vászonretikülök és a bőrtáskák emelkedtek ki. A Baharat szó egyébként fűszert jelent, ami kiválóan jellemzi Földi Kinga szettjeit és kiegészítőit.

A kiegészítők terén sem volt hiány a rendezvény kínálatában, hiszen válogathattunk a Ballon futurisztikus gömbformák ihlette táskáiból, és például Tóth Zoltán ötvösművész ezüstből, aranyozott ezüstből, kövekből és egy egzotikus dió fajtából készült nyakláncai és egyéb ékszerei közül.

Azok, akik érdeklődnek a hazai tervezők iránt, de most nem látogattak el a rendezvényre nézzék meg az eseményen készült fotókat, és ne feledjék a következő Designers’ Lounge április 18-án kerül megrendezésre!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére