2014. október 26. /20h

És mégis slamelhetek!

Trafó (Budapest, IX., Liliom u. 41.)
Október 26-án a Trafóban ismét megrendezik az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokságot, amin az örök győztes, Saiid mellett a friss erdélyi bajnok, Horváth Benji és a selejtezőn 150 ember közül kiválasztott 24 versenyző is indul. Aki győz, novemberben a malmöi EB-n csillogtathatja meg tudását, bizony, nem csak kis hazánkban lett az elmúlt nyolc évben egyre népszerűbb ez a műfaj, nem véletlenül.

Természetesen a hangulatról nem csak a versenyzők, hanem a már megszokott konferansziék, Mavrák Kata „Hugee” és Németh Péter „Zeek” mellett az Amoeba zenekar és a Kiégő Izzók gondoskodnak.

Azért mindenek előtt egy kicsit a slam poetry hazai történetéről: Az első magyar slam rendezvény a Budapest Slam volt, 2006 februárjában, aminek második megrendezése után pár lelkes slames ( Fiáth Titanilla (Tita) és akkor még három kevésbé ismert, de lelkes Slam-rajongó – Mavrák Katalin (Hugee), Matits István (Id) és Prekopcsák Zoltán) havi rendszerességű estek szervezésébe kezdett 2008-ban a Kőleves pincehelyiségében. Így alakult meg az SPB (Slam Poetry Budapest) ahol minden alkalommal megadott témára slameltek a résztvevők, illetve bevezették a tíz szavas versenyt.

„A Műcsarnok és az SPB sikereit követően a Tilos Rádió is hamar aktivizálta magát slam ügyben, és a hazai underground szcénának lehetőséget és támaszt nyújtó Bly Managementtel karöltve szintén elkezdte random rendszerességű Tilos Slam sorozatát, valamint elindította saját slam műsorát Sztriit Noiz néven Chi-Korea műsorvezetővel.”

http://antropos.hu/data/9136/2.jpg

A 2009-es berlini Első Európai Slam Napokat követően az SPB és a Bly Management közösen kezdett dolgozni a hazai slam ügyének érdekében, ami azt hiszem sikerrel járt, egyre nagyobb teret hódít ez a művészeti forma.

2012-ben a SLAM POETRY BUDAPEST KLUB sorozat átköltözött a Kőlevesből a szomszédos Mika Tivadarba (VII. Kazinczy 47), majd 2013 nyarán a Kolor Bárba (VII. Király 13), ahol minden hónap utolsó csütörtökén nyitott slam verseny és egyéb performansz költészeti műsorok zajlanak.

2012. október 7-én került megrendezésre a I. Országos Slam Poetry Bajnokság a Trafóban. Ennek győztese, Süveg Márk Saiid képviselte Magyarországot Antwerpenben, a 2012-es European Slampionship elnevezésű rendezvényen. Ezt követte 2013 tavaszán az I. Országos Team Slam Bajnokság. A második országos versenyre már több, mint 150-en jelentkeztek, ahogy idén is.

Szóval itt az ideje, hogy mind behódoljunk ennek a kulturális őrületnek, irodalom, zene, művészet, minden, ami kell. Gyertek el 26-án este a Trafóba csodát látni, diákoknak csak 1900 a belépő és a teljes árú is kifizethető: 2400 forint.  

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére