Animal Cannibals: Állat buli lesz a Pecsában [interjú]

Az elmúlt évekről kérdeztük az Qka MC-t és Ricsipí-t. Megtudhatjuk többek közt, hogy lesz e még A.C. album, mivel foglalkoznak a zenélésen kívül, és azt, hogy mire számíthatunk az október 22-i ünnepségen. NYERJ BELÉPŐT az október 22-i bulira ITT!

-A Minden változik című számban visszatekintetek az elmúlt évekre… mit sajnáltok a legjobban ami már elmúlt, illetve minek örültök a legjobban, hogy nem lesz többet?
-Bár, lehetne nosztalgiázni, hogy régen nem volt ennyi stressz, nem az interneten éltünk és többször összejártunk a cimbikkel, de mi semmit sem sajnálunk, ami elmúlt. (mondjuk, annak egy picit örülök, hogy nem lesz több kémia órám, mert azt nagyon utáltam). Az akkor úgy volt Yo vagy éppen rossz, ahogy annak lennie kellett. A dalban is elhangzik: „minden változik, a lényeg nem, ez a Yo az elmúló években”. És hogy mi a lényeg? Ez mindenkinek más. Nekünk a rap zene szeretete, az élet minél lazábban való kezelése, a család, a barátok…

-Mit terveztetek 25 évvel ezelőtt, és abból mi valósult meg? Többet vagy kevesebbet terveztetek?
-Tiniként mindenkinek nagy álmai vannak. Mi is elsősorban amerikai álmokat dédelgettünk, amerikai sikerekkel. Az egyik ismerősöm azt mondta 25 éve, hogy ma már nem autókkal közlekedünk, hanem mindenki repülni fog. Hát, ez nem jött be. Azt viszont nem gondoltuk volna, hogy az egész világ össze lesz kötve és mindezt bele is tehetjük majd a zsebünkbe, bárhol elővehetjük és bármilyen zenét vagy filmet meg el tudunk érni egy pici mobillal. Ehhez gyerekként sem volt elég nagy képzelőerőnk.

http://antropos.hu/data/9126/2.jpg

-Terveztek még albumot kiadni? Tudja mindenki, hogy nem éri meg…
-Kihalóban lévő állatfaj vagyunk. Mi még fontosnak tartjuk, hogy az 1-2 év alatt összegyűlt gondolatainkat dal formájában rögzítsük és azt egy gyűjteményes, kerek egész formában átnyújtsuk a rajongóink felé. És persze magunknak is, hiszen 25 éve is így kezdődött az egész: csináljunk valamit, ami nekünk örömet okoz. Egy albumnyi alkotás, amit aztán feltehetünk a polcra, és bármikor levehetjük, az a mai napig is nagy örömet okoz nekünk. Az persze egy másik kérdés, hogy ez anyagilag megéri-e. Merthogy nem. Hiszen hol vannak már az ötvenezres eladások? Ennek ellenére, pont a nagy napon, vagyis október 22-én a Pecsában jelenik meg az új lemezünk QR-kód címmel, a szokásos módon 19 vadiúj dallal.

-A zenélésen kívül sok mással is foglalkoztatok az elmúlt 25 évben, mik voltak ezek a tevékenységek és melyiket élvezték a legjobban?
-A tévés produkciókat a mai napig imádjuk (éppen most fut az M2-n a Helló, meló! című showműsorunk). Rengeteg saját ötletünk is van, bár általában kész projektekre kérnek fel minket. Szerettük a rádiózást, a tehetségkutató rendezvények szervezését, és a mostanában nagyon felfutott DJ-skedést is!

-Több rap-tehetségkutatót is szerveztetek korábban, várható újabb?
-1996. óta minden évben rendezünk egyet. Idén is volt már freestyle és beatbox verseny a szervezésünkben. Szerencsére a hazai rap zenének már nincs akkora szüksége a támogatásra, mint régebben. A hazai médiumok nyitottak a magyar hip hop-ra, és ez látszik a neten a like-ok számában és a nézettségben, valamint a fesztiválok line up-ján is.

-25 éve ugráltok a színpadon… érzitek azért néha, hogy már nem vagytok 20 évesek?
-Természetesen, van különbség az akkori és a mostani test-zsír indexünkben. De a közönség a kapott produkciót illetően napjainkban sokkal igényesebb, kifinomultabb és minőségibb előadásokat láthat tőlünk, mint a kilencvenes évek elején. Rap-technikailag, tartalmilag, szövegírásban és előadásban is rengeteget fejlődtünk.

-Mire számíthatunk az október 22-i ünnepségen? Milyen dalokat hallhatunk majd / melyik albumról / mennyi ideig tart majd a koncert / kik lesznek a vendégek /
-Minden lemezről játszunk dalokat. Főleg a nagy slágereket, de lesz egy csomó ritkábban játszott nóta is. Nagy látvánnyal készülünk, több, mint 100 vendéggel, egy háromórás SzuperShow keretein belül. Ez lesz életünk legnagyobb bulija!

-A buli után szusszantok egy kicsit? Lezártok egy korszakot és jön egy újabb 25 év, valami teljesen más, vagy mindent ugyanúgy csináltok tovább ahogy eddig?
-Csak pár nap szünetet engedélyeztünk magunknak a buli után, hiszen itt az új lemez, az új videóklip és az év végénk is kezd szépen besűrűsödni fellépéssel. Már tudjuk a jövő tavaszi-nyári teendőinket, úgyhogy nincs megállás, nyomulunk ezerrel.

-Mit terveztek a következő 25 évben? (Zenében, egyéb tervek…?)
-Ahogy eddig is, igyexünk elsők lenni a lehtő legtöbb dologban (miénk volt az első hazai könnyűzenei dvd, az első fényképezőgéppel készült HD videóklip, az első gyűjteményes mp3 Antológia, stb.). Folyamatosan kattog az agyunk, az új dolgokat keressük és mindeközben évente több, mit 100 helyen szórakoztatjuk a közönséget. Ehhez értünk, ezt csináljuk. Ha az égiek is úgy akarják, még 25 évig biztosan!

NYERJ BELÉPŐT az október 22-i bulira ITT! >>>

http://antropos.hu/data/9126/3.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére