David Bowie: új válogatás és kislemez

Egy új dal, a Sue (Or In a Season of Crime) című felvétel is szerepel David Bowie új válogatásalbumán. A Nothing Has Changed című anyag és a friss kislemez november 17-én jelenik meg.

 A Sue-t idén nyáron rögzítette a brit sztár, a felvétel a Maria Schneider Orchestrával készült, a producer maga David Bowie volt és segítette a munkát Tony Visconti is, aki 45 éve dolgozik együtt az énekessel – közölte a Bowie-lemezek magyarországi forgalmazója, a Magneoton szerdán az MTI-vel.

Maria Schneider, aki a dalt hangszerelte, számos Grammy-díjat nyert már és az Egyesült Államok egyik legfontosabb big bandjének vezetője. A Sue című dalban közreműködik Donny McCaslin tenorszaxofonon és Ryan Keberl harsonán.

A Nothing Has Changed egy idézet David Bowie Heathen című 2002-es lemezének nyitódalából, a Sundayből. A gyűjtemény egyik különlegessége, hogy a digitális megjelenés mellett három különböző formátumban lesz elérhető, ezeknek különböző albumborítót tervezett az ismert művész, Jonathan Barnbrook. A közös pont, hogy Bowie egy tükörből látható.

http://antropos.hu/data/9109/2.jpg

A válogatás Bowie rengeteg zenéjét kínálja 1964-től 2014-ig, a korai időszakától, a Liza Jane-től vagy a Can’t Help Thinking About Me-től kezdve egészen tavalyi stúdióalbumáig, utóbbiról a Love Is Lost (Hello Steve Reich mix) című számig. Néhány szám most jelenik meg először CD-n, köztük a Your Turn To Drive, eddig kiadatlan felvétel például a Let Me Sleep Beside You, az 1971-es Shadow Man 2001-es újragondolt verziója vagy az All The Young Dudes stereo mixe.

A új összeállítás megjelenését egy dokumentumfilm is kíséri, amelyet világszerte fognak bemutatni a mozik.

Bowie néhány hete jelentetett meg újra egy másik válogatást: a 4 CD-t és egy 64 oldalas füzetet tartalmazó Sound + Vision eredetileg 1989-ben jött ki, és 1989-ig követi a művész pályafutását ritkaságokkal, demókkal, koncertfelvételekkel és egyéb különlegességekkel.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére