Cloud9+: London szuper, de itthon vagyunk teljesek! [interjú]

Nyárértékelés és jövőbeni tervek
A Cloud9+ zenekar hazánk 1,5 éves fennállásuk óta a Nagy-Szín-Pad Tehetségmutató verseny döntőjébe kerültek, teltházas koncerteket adnak, augusztusban új daluk jelent meg és decemberben nagylemezzel rukkolnak elő. Az Antropos.hu kérdéseire válaszolt Tóth Bertalan (gitáros) és Biksi Gábor (basszusgitáros).

-Ha néhány mondattal kellene jellemeznetek 2014 nyarát, melyek lennének azok?
Tóth Bertalan: -Ezen a nyáron megvalósult az álmom. Több mint 14 éve foglalkozom zenéléssel, 2014-ben minden teljesült, amire vágytam. Részt vehettem az ország legnagyobb fesztiváljain fellépőként.
Biksi Gábor: -Szuper nyaram volt, nehéz pár mondattal körbeírni. Az első, ami rögtön eszembe jut az a zene, hiszen végig csak ezzel foglalkoztam, koncerteztünk, számokat írtunk, stúdióban voltunk, videót forgattunk. Másodszor a rengeteg utazás, hiszen több ezer kilométert megtettünk. Harmadik a buli, amiből szintén nem volt hiány.

-Nyáron melyik fesztivál, fellépés váltotta ki belőletek leginkább a cloud 9 + érzést?
Tóth Bertalan: -Zenekari szinten az összes koncertet ide sorolnám. Nem mindennapi érzés volt a Brains előtt fellépni a Parkban. Fesztiválok tekintetében a VOLT Fesztivál hangsúlyos, ugyanis a back stage-ben buliztam, amikor megjelent a Modestep énekese, akivel sikerült közös fotót is készítenem.
Biksi Gábor: -Amikor színpadon állok, nálam ez az érzés mindig megvalósul. Nem tudok kiemelni konkrét koncertet, voltak nagyon emlékezetes bulijaink. Felsorolni is nehéz, de megpróbálok sorra venni néhányat: VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Sziget Fesztivál, East Feszt, Strand Feszt, MésziStock, Campus, EFOTT. Tulajdonképpen minden fellépésünk más volt és egyben fantasztikus.

http://antropos.hu/data/9089/2.jpg

-Augusztus végén jelent meg a legfrissebb videótok „I need your time” címmel. Meséljetek az újításokról és a fogadtatásáról!
Tóth Bertalan:
-Az előző klipek után elhatároztuk, hogy újítanunk kell, ezért felkértük Puskás Petit a koncepció kialakítására és megbíztuk minden feladattal, ami a klippel kapcsolatos. Szerettünk volna elrugaszkodni a korábbi sémáktól, úgy érzem ez sikerült is.
Biksi Gábor: -Ebbe a klipbe belevittünk egy történeti szálat is, mert a korábbi videókban sokan azt kifogásolták, hogy csak a zenekar jut központi szerephez. Ezen változtattunk most. Színészkedni nem tudunk és nem is akartunk, ezért adtuk át ezt a feladatot másoknak. A visszajelzések nagyon pozitívak és a nézettségi mutatók is igen szép számot értek el. Elsősorban nem a nézettségre alapozunk, de abszolút meg vagyunk elégedve, továbbra sem állunk meg. Hamarosan jön a következő!

-Az új album megjelenése mikorra várható?
Tóth Bertalan:
-Karácsonyra tervezzük.
Biksi Gábor: -Decemberre érkezik a nagylemez, megjelenés előtt szeretnénk egy új dalt is kiadni október-november környékén, de ez még képlékeny. Az is megeshet, hogy ez a szám csak a következő albummal egy időben fog nyilvánosságra kerülni. Előre borítékolom, hogy nagyon jó lemezt készítünk, melyre minimum 10 szám fog felkerülni.

-Előző héten Londonban léptetek fel. Milyen élményekkel gazdagodtatok?
Tóth Bertalan:
-A brit Warner Kiadó Londonban rendezett 3 napos konferenciát. Prezentálták a világ különböző régióinak zenei eladási mutatóit és bemutattak 4 fiatal feltörekvő zenekart is. A koncepció elsődlegesen az volt, hogy olyan tehetségek kapjanak lehetőséget, akik nem Amerikából vagy Angliából származnak. A Magneoton Kiadó jóvoltából mi képviseltük Magyarországot, a fél órás fellépés jól sikerült, hiszen a rendezvény után egy angol kiadó ügyvédje is vendégül látott minket.
Biksi Gábor: -Kiegészítésként annyit fűznék hozzá, hogy nagy megtiszteltetés volt színpadra lépni ezen a programon. Sikerült komoly szaktekintéllyel bíró személyekkel találkozni. Például jelen volt a legújabb multitálentum Francesco Yates, aki korábban Pharrell Williamss-szel dolgozott együtt.
Nagyon pozitívan hatott ránk, hogy amint hazaérkeztünk a reptéren egy mikrobusz fogadott minket, és rögtön indultunk Debrecenbe koncertezni, ahol megkoronáztuk ezt az élményt. Vidéken olyan közönség fogadott, melyre minden zenekar vágyik és olyan vendéglátásban volt részünk, melynek párja nincsen. London szuper volt, de itthon érezzük igazán teljesnek magunkat!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére