Minőségi pofára esések

Az olasz Sandro Giordano Instagramjára feltöltött „In Extremis” című fotósorozatában arra hívja fel a figyelmet, hogy a használati tárgyaink elsőbbséget élveznek saját testi épségünknél. Ezt a társadalomkritikát vicces ábrázolásmóddal nyomatékosítja.

A fotók áttekintése előtt képzeljünk el egy hétköznapi szituációt: fontos találkozóra sietve telefonon beszélgetünk, közben a táskánkban határidőnapló után kutatunk, majd egy kiálló patkát figyelmen kívül hagyunk, elveszítjük egyensúlyunkat és a fölre zuhanunk. Mit védünk jobban? Testi épségünket vagy a telefonunk sértetlenségét?

Az olasz művész saját tapasztalatából adódóan hozta létre fényképsorozatát. Sandro Giordano biciklizés közben olyan súlyosan megsérült, hogy elvesztette jobb kezének működési funkcióinak 70%-át, mert balesete közben nem tudta elengedni a karjában lévő tárgyat. Legjobb barátja lába azért került gipszbe, mert nem akarta, hogy a telefonja vízbe pottyanjon.

Első munkáin nem volt ennyire hangsúlyos a helyszín kiválasztása és a szereplőket körülölelő közeg. Jelenleg színészeket alkalmaz képei elkészítéséhez, akiktől elsődleges elvárása az extrém testhelyzet kialakítása. A kicsavarodott testek olyan szituációkat mutatnak be, melyek a hétköznapi életben gyakran előfordulnak. Alkotásaiban közös pont, hogy az egyének olyan mindennapi eszközöket tartanak a kezükben esésük bekövetkezésekor, melyeket gond nélkül tudnának helyettesíteni, de mégis a sérülések forrásait alkotják.

A materialista világot előtérbe helyező fotókat a Sandro Giordano Instagram oldalán nézhetitek meg, ahol közel 37.000 követője van.

http://antropos.hu/data/9054/2.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére