Csobot Adél: A zene az életem része [interjú]

Színház, fellépés, új tervek: az élet nem unalmas Csobot Adél háza táján. A fiatal énekes-színésznő a nyaráról, a színházi munkáiról és a terveiről is mesélt az antropos.hu-nak. A mindig vidám, mindig pörgős Adéllal a Menta Teraszon beszélgettünk.

-Hogy telt a nyár, hogy telt a fesztiválszezon?

-Jól, bár az én nyaram nem volt fesztiválos, hiszen nagyon keveset voltam itthon. Hazamentem a nagyszüleimhez, akik már másfél éve nem láttak, velük töltöttem most egy kis időt. Jó volt az ottani környezetben kicsit pihenni, feltöltődni, de voltam nyaralni külföldön is. És természetesen dolgoztam is, voltak fellépéseim, de ezek mellett már külön fesztiválon nem voltam.

-Mostanában a színházi munkáidról lehet inkább hallani: megy az Őrült nők ketrece, és jövőre mutatják be Nabokov Lolitáját, amiben szintén szerepelni fogsz. Inkább a színészet felé fordítod most a karriered?

-Részben igen, de a zene azért megmarad. Mindig vágytam rá, hogy kipróbálhassam magam színpadon ilyen felállásban is, és nagyon örültem annak, hogy Robi (Alföldi Róbert – a szerk.) gondolt rám és felkért erre a szerepre. Nagyon jó együtt dolgozni ezekkel az emberekkel, és nyilván nem csak vele, hanem mindenkiről beszélek. Óriási sikere van a darabnak, amitől különösen jó érzés benne lenni, még akkor is, hogyha az ember csak egy aprócska része ennek az egésznek. És jövőre itt lesz a Lolita is, amit szintén nagyon nagy örömmel vállaltam el, és remélem, hogy ez is jól fog majd sikerülni. Bízom abban, hogy helyt fogok állni.

-A Lolitáról mit lehet tudni? Elárulhatsz már róla valamit?

-Ez egy háromszereplős darab lesz, Bagó Berci rendezésében, Tóth Ildikóval és László Zsolttal fogunk együtt játszani. Abszolút prózai darab lesz, nem musical, a bemutatója pedig a Rózsavölgyi szalonban lesz 2015. május 21-én.

http://antropos.hu/data/9035/4.jpg

-Milyen érzés Alföldi Róberttel és Stohl Andrással dolgozni?

-Nagyszerű. Teljesen amatőrként estem bele ebbe a helyzetbe, és nagyon jó így felnőni, megtapasztalni ezt a rengeteg dolgot ezen a téren is. Nem tanultam soha színészetet, nem nevezem magam színésznőnek, bár ha engem szólítanak így, az nagyon jóleső érzés. Élmény velük dolgozni, az ember rengeteget tanul tőlük, abszolút segítőkészek és nagyon-nagyon jó lelkű emberek.

-Rögtön a közepébe kerültél a színházi életnek, egyből bedobtak a mélyvízbe.

-Így van, igen, de én szeretek egyből belevágni a dolgokba. Ráadásul nagyon jó helyzetben érzem magam, mert ők tényleg mind vérprofi emberek. Önbizalmat, bizalmat ad, hogy jó kezekben vagyok. Úgy érzem biztos, hogy ebből nem lesz rossz dolog.

-Van olyan szerep, amit nagyon szeretnél eljátszani valamikor?

-Nem, sodródok az árral, nincs álomszerepem. Úgy gondolom, ezek az emberek ismernek annyira, hogy tudják, mi az ami nekem jól áll. Ugyanígy vagyok Anne szerepével is az Őrült nők ketrecében: nagyon jól el lett találva, azt éreztem, hogy igen, én ezt meg tudom valósítani. Nyilván ahhoz, hogy az ember ezt hogyan választja ki szem kell és érzék. A Lolita pedig a koromból adódóan is egy jó szerep tud lenni, úgyhogy remélem, az is ugyanilyen nagyszerű lesz.

-De e mellett nem adod fel a zenét sem, nem szorítja háttérbe a színjátszás az éneklést?

-Nem, egyáltalán nem. Szerettem volna magam ebben is kipróbálni, mert jó, hogy ilyen dolgokban is részt vehetek, de a zene és az éneklés ugyanúgy mindig az életem része lesz. Egyáltalán nem cserélheti fel semmi.

-És a műsorvezetés? Vannak televíziós terveid mostanában?

-Most nincsenek ilyen tervek, de ha bármi szóba kerül a közeljövőben, akkor azt is nagyon nagy örömmel fogom elvállalni. A műsorvezetés pedig szintén nagyon jó terület volt, mert ezek mind olyan dolgok, amik segítenek abban, hogy az ember megismerje önmagát és megismerje, hogy mi az, amit igazán szeretne. És hála istennek azt mondhatom el, hogy eddig nem vettem részt olyan dologban, ami ne adott volna hozzám.

-A BeleValóVilág talált meg téged, vagy voltak olyan ambícióid, hogy műsort vezess?

-Voltak ilyen ambícióim igen, de igazából talán ő talált meg engem. Bármennyire is azt hinné az ember, hogy távol áll tőlem, mégis volt benne valami, ami megfogott. Megvolt a maga varázsa az élő adásnak és hogy emberekkel kellett beszélni, függetlenül attól, hogy éppen milyen típusú műsorról beszélünk. Én jól éreztem magam abban is.

-Visszatérve a zenére: tavaly jelent meg a legutóbbi albumod. Tervezed már az újat?
-Egyelőre lemezről nem beszélünk, csak új dalról, ami remélem, hogy még ebben az évben napvilágot lát.

-Marad az eddigi stílus, amit megszokhattunk tőled?

-Ez elég tág kör, de igen, azt gondolom, hogy soha nem fogok olyan dologba belekezdeni, vagy olyan dolgot véghezvinni, ami ne lennék én. Mindig egy részem, egy oldalam fog megmutatkozni, és ezt próbálom a jövőben is ugyanígy megtartani.

-Hogyan jellemeznéd a zenédet?
-Nagyon bízom benne, hogy az emberekben kialakult már egy olyan kép, hogyha swingről beszélnek, akkor az én nevem felmerül. Nem biztos, hogy a jövőben is csak swing és ehhez hasonló dalok lesznek, mert próbálom minden oldalamat megmutatni, de nem fogok nagyon eltérni ettől, mert ez az a világ, amiben jól érzem magam. Nyilván ezért is énekeltem ilyen dalokat és a lemez is erről a műfajról ismerhető meg.

http://antropos.hu/data/9035/2.jpg

-A hallgatóidat mi fogja meg ebben a stílusban?
-A régi dolgok mindig nagyon jók tudnak lenni, pláne akkor, hogyha újakkal keverik össze őket. Manapság már egyre többen kezdenek el foglalkozni ezzel a műfajjal, nagyon sok ilyen zenét dolgoznak fel, sok ilyen típusú betét ismerhető fel a dalokban és szerintem ez önmagáért beszél.

-Szerinted az emberek mit szeretnek benned? Miről ismernek fel?

-Azt, hogy miről ismernek meg, nem tudom, bár valamiről mindenkit meg lehet. Én szeretem önmagamat adni, mindenhez pozitívan állok, mindenben meglátom a jót és ez a zene is erről szól: a hintázásról, a boldogságról. Swing dalok nem nagyon íródtak szomorú és bánatos dolgokról, hiszen ez egy olyan zenei műfaj, ami az életkedvet és ezt a nagyon felforrott, vérpezsdítő hangulatot hozza. Talán ez az, ami megkülönböztet a többiektől, amiről leginkább felismerhetnek.

-A swingen kívül milyen zenéket hallgatsz?
-Nagyon sok mindent. A swinget nyilván nagyon szeretem, de e mellett rengeteg mindent meghallgatok. Ami jó, azt mindig, függetlenül attól, hogy az rock, alternatív zene, vagy komolyzene.

-Vannak kedvenc dalaid vagy olyan előadók, akik bárhol, bármikor jöhetnek?

-Rengeteg van, tényleg nem tudnék egyet kiemelni, nagyon-nagyon sokféle zenét hallgatok. Nem túlzok, hogyha azt mondom, hogy még rapet is. Akár magyar zenészekről, akár külföldiekről beszélünk, mindent meghallgatok.

-Van olyan, aki nagy hatással volt a zenei stílusodra? Akinek a nyomdokaiba szeretnél lépni?
-Ha swingről beszélünk, akkor a nagyokat tudnám felsorolni, mint Ella Fitzgerald és Doris Day. Rengetegen vannak, akikre felnézek, de a nyomdokaiba lépni nem feltétlenül szeretnék senkinek. Az fontos, hogy valaki inspiráljon, de egyébként a saját utadat kell járnod.

http://antropos.hu/data/9035/3.jpg

-Van példaképed?

-Nem, nincs példaképem, és szerintem sosem lesz. Furcsa ez, mert sok embert ismerek, akiknek van, de én valahogy úgy állok ehhez a dologhoz, hogy bár nagyon sok embert elismerek, és nyilvánvalóan mindenki letett valamit az asztalra, de senki nem tökéletes. Ha egy ideális példaképet szeretnék kialakítani, akkor több emberből állítanám össze, akikre igazán felnézek. Persze vannak, akiket nagyon nagy becsben tartok és tisztelem őket, de egy példaképet nem tudnék megnevezni közülük.

-Ha már a követendő példákról beszélgetünk: a megjelenésed, a stílusod mindig kifogástalan. Ilyen tekintetben van stílusikon, akit nagyon szeretsz?

-Rengetegen vannak! Szeretem a divatot, nőként ez egy igazán hozzám közel álló dolog. Ugyanakkor nincs feltétlenül egy divatikon, akit ki tudnék emelni, bár mondhatnék ilyen, hogy Coco Chanel, de ezt nyilván mindenki elsütheti.

-Mi a következő, amit meg szeretnél valósítani?

-Igazából ami most nagy terv, az egy blog, ami a divattal foglalkozna. Éppúgy a ruházkodással mint a sminkeléssel, a frizurákkal, és minden hasonló dologgal. Szeretném még jobban megmutatni ezt az oldalamat, hogy miket gondolok ezekről a dolgokról, mi az ami hozzám közel áll, és mi az, amit mondjuk egyáltalán nem szeretek. Ez az, amit most be szeretnék indítani, talán ez az álmom, ami remélem, hogy a közeljövőben valóra is válik.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére