Stephen King: Álom doktor

Az író 1977-ben megjelent, magyarul A ragyogás címet viselő regényre bizonyára minden borzongást szerető olvasó emlékszik. A letehetetlen könyv után biztos sokan gondolkodtak el, mi lesz a könyv főhőse, a kis Danny Torrenc sorsa a Panoráma után. Most megtudhatjuk.

A könyv tagoltsága szerint négy nagyobb részből áll, ez oszlik fejezetekre. A történet több szálának találkozása indítja útjára a konfliktust. A szereplők gondolatainak síkját, mint A ragyogás-ban megszokhattuk, dőlt betűk jelzik, néha zárójelben, s ezek azok, amikre igazán érdemes odafigyelni is.

 A regény több, mint 13 évet ölel föl főhősünk életéből. A mű elején főhősünk még gyermek, bár ezek az évek nem hangsúlyosak, a végére azonban már negyven éves is elmúlt. Megismerhetjük a Dannyből Dan Torrencé nőtt fiú életét, s azt, hogyan birkózik meg felnőttként különleges képességével, a ragyogással.

A ragyogás története a szállón és a kisfiún kívül szorosan kötődik még az apa személyéhez, Jack Torrenchez. Érdekes, ahogy az apa jelleme visszaköszön a fiúéban, sproblémáik hasonlóak lesznek, hiszen Dan, akárcsak az apja, alkoholproblémákkal küzd. Az alkohollal való viaskodás az egész köteten átível.

http://antropos.hu/data/8934/2.jpg

A történetben találkozhatunk a Dannél is erősebb ragyogással bíró Abrával, s a cselekmény az ő személye köré szerveződik. Fellép a történet sőtét erőit megtestesítő Igaz Kötés fenyegető, lakókocsikban utazó társasága, de a történet hátterében újra felsejlenek a Panoráma szálló gonosz erői is. Vajon sikerül Dannek megbírkózn egy újabb szellemekkel és rettegéssel teli kalanddal?

A Ragyogás második részeként is kezelhető kötet egymagában is megállja a helyét Stephen King könyvek sorában. A regény az Európa könyvkiadó gondozásában jelent meg, Szántó Judit fordításában.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Irodalom

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére