2014. augusztus 8-17.

Zempléni Fesztivál: Vájtfülűeknek

Idén is megrendezésre kerül Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménysorozata a 23. Zempléni Fesztivál augusztus 8. és 17. között. A Budafoki Dohnányi Zenekar, az Experidance és a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadása is látható lesz.

A rengeteg por-rock-elektro fesztivál között igazi gyöngyszemre akadhatnak, akik augusztus közepén Zemplénben járnak. A Zempléni Fesztivál ugyanis a műfaji és területi sokszínűségre épít. A fesztivál helyszínei között van Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj és sok más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínei, ahol komolyzenei programok, színházi- és táncelőadások, jazz koncertek, kirándulások, kiállítások, családi és gasztronómiai programok várják a közönséget.

A rendezvénysorozatot a Liszt Ferenc Kamarazenekar és napjaink egyik legkiválóbb klarinétművészeként számon tartott Michael Collins hangversenye nyitja a sárospataki Rákóczi-vár udvarán, a könnyedebb szórakozás pedig augusztus 9-én, az István, a király című rockoperával (és Feke Pállal) kezdődik meg a Tokaji Fesztiválkatlanban. A 10 nap alatt a fellépők között lesz a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Váradi Mariann, Megyesi Schwartz Lúcia, a Taipei Philharmonic Chamber Choir, a Bogányi Tibor által vezetett finnországi Saimaa Sinfonietta, az Experidance, a Budapest Klezmer Band, a Csavar Színház, a Tátrai Trend, Török Ádám és az Ős-Mini, illetve a Modern Art Orchestra is.

http://antropos.hu/data/8899/2.jpg

A Zemplén fesztivál másik különlegessége a kiránduló koncertek, amikkel a látogatók eljuthatnak a legkisebb falvakig, a legrejtettebb várakig, felfedezhetik a települések rejtőzködő értékeit: kis templomait, műemlékeit. Az eseményekhez kapcsolódóan a résztvevő helyszíneknek lehetőségük van megmutatni hagyományaikat, szokásaikat és a látogatók több mint tíz pincészet, köztük a fesztivál borszállító címét először elnyerő Tokaj Kereskedőház kiváló borait is megkóstolhatják.

Idei újdonság, hogy a szervezők hagyományteremtő szándékkal zenekari akadémiát indítanak. A kezdeményezés célkitűzéseként fiatal muzsikusoknak adnak lehetőséget arra, hogy a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) tagjaival próbálhassanak, játszhassanak együtt, akár kamaraművekben, akár szimfonikus nagyzenekari darabokban. A gyerekeket pedig mindeközben Csengő-bongó muzsikával, táncoló manókkal, állati zenékkel tarkított izgalmas összművészeti utazások várják a Csavar Színház, a Góbi Rita Társulat és a Bonbon Matiné előadásain. A tanulás és szórakozás végén pedig a zárókoncerten Beethoven gigászi mesterműve, a IX. szimfónia hangzik majd el Hollerung Gábor vezényletével, többek között a Taipei Philharmonic Chamber Choir és a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában.

Az egyedi hangulat, a családbarát környezet, a közös kirándulások, a zenehallgatás, a borozások, a jó vacsorák teszik felejthetetlen élménnyé a fesztivált, így akinek a fent felsorolt nevekből akárcsak egy is ismerősen cseng, az ne hagyja ki a Zempléni Fesztivált!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére