Ki az a Miley Cyrus? Szende kislányból botrányhősnő

Miley Cyrus 1992-ben született Tenesseeben, apja Billy Ray Cyrus tiszteletére változtatta a nevét Destiny Hope-ról Miley Ray-re. A Disney Channel Hannah Montana sorozatával lett sikeres...

Miley Cyrus 1992-ben született Tenesseeben, apja Billy Ray Cyrus tiszteletére változtatta a nevét Destiny Hope-ról Miley Ray-re. A Disney Channel Hannah Montana sorozatával lett sikeres, ennek betétdalaiból született meg első lemeze 2006-ban, majd megjelent a Meet Miley Cyrus, de csak a 2008-as Breakout album különül már el teljesen a Hannah Montana imidzstől és 2009-ben, ső még 2011-ben is született H.M. film.

Ugyanebben az évben jött ki a The Time of Our Lives, a Party in the U.S.A. című száma a Billboard TOP 40 élére került és a TOP 100-on is 2. lett. Az immár felnőttes stílus felé evickélő Miley bekerült a Times 100 legbefolyásosabb emberének listájára és 13. lett a Forbes „100 híresség” listáján is. A váltás egyébként nagyon is időszerű volt, eredeti rajongói is valószínűleg ekkortájt érték el a kamaszkort, már nem egy csillogó-villogó ruhás szöszi kislány éneklésére vágyva.

A következő években színésznőként próbálta ki magát, 2010-ben az Utolsó dal-ban játszott főszerepet, 2011-ben még leforgatta a Hannah Montana Forevert, és LOL című filmjét. Új lemezzel csak 2013-ban rukkolt elő, Bangerz címen.

Mostanra pedig hajtűkanyart vett az egykori cukiság, egyre inkább csak botrányairól hallhatunk, amiknek csúcspontja a tavalyi MTV VMA-n nyújtott produkciója volt. Aki csak látta a műsort, annak lett véleménye róla, s az többnyire nem túl hízelgő. Engem személy szerint leginkább a fura és meglehetősen undi nyelvnyújtogatás zavart, de ami igaz, az igaz, hetekig csak erről volt szó, mindenhol.

http://antropos.hu/data/8888/2.jpg

A nagy port kavart fellépése után rengetegen szidták, amire interjúiban csak annyit mondott, amit ő tesz, azt teszik tőle függetlenül is az emberek kamasz gyerekei is, amikor épp nem figyelnek rájuk. Mindenkinek szembe kéne néznie ezzel, a helyett, hogy belőle kreálnak bűnbakot.

E mellett kihangsúlyozta, hogy a zeneiparban annyira sok az új előadó, túl sok tehetséges ember próbál szerencsét, hogy muszáj küzdeni a fennmaradásért, a figyelemért. Egyszerűen szükség van a meghökkentő dolgokra, mert így marad meg az emberek figyelme, így maradhat sikeres egy művész. Ha beszélnek róla, akármilyen hangsúllyal is, az már jó.

Számos botránya között érdemes megemlíteni a Wrecking Ball klipjét, amiben polgárpukkasztó módon – ejnye-bejnye – majdnem teljesen meztelen. Miley ennek köszönhetően ismét a középpontba került, de talán még nála is menőbb lett ez a srác:

Én, és szerintem jópáran vannak így vele, kíváncsian várom, mi jöhet még. Miley Cyrus érdekes jelenség és még érdekesebbek a vasvillákkal és fáklyákkal vágtató tömeg reakciói. És még valami, a haja szuper.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére