2014. május 23. péntek 20h

Palya Bea: Nő lemezbemutató ráadáskoncert

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő (Budapest)
Lett tizennégy új dal, lett egy új zenekar. Merthogy lett egy új életem is. Május 23. A38.

Palya Bea életében kislánya születése után az anyaság egy új életszakasz kezdetét jelenti, amihez új dalok és új zenészek és egy új album is társulnak. Ez utóbbi az idei “Nő”, amelyet egy különleges koncert keretében mutatott be áprilisban, hatalmas telt ház előtt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a koncertet májusban megismételjük. Az énekes, dalszerző, előadóművész, író. Magyar, cigány és bolgár népzenén nevelkedett, később más népek zenéiről is tanult (szefárd zene, indiai zene). Leginkább saját dalait énekli, amelyben egy megindítóan személyes világ tárul elénk.

„Lett tizennégy új dal, lett egy új zenekar. Merthogy lett egy új életem is. Megszületett a kislányom, és most óvatosan lépkedek ezen az ösvényen, amely egyszerre az anyáé, a szeretőé, az énekes-dalszerzőé… és a dalok lettek az útjelzőim, segítenek megtalálni, ki is vagyok én ebben az új szakaszban.

A zenei nyelv, amely e dalokat röpteti, kelet és nyugat közt folyton utazgatva születik. Ott van benne a magyar, bolgár, cigány, zsidó zenei hagyomány, az indiai és afrikai hallásélmények, de ott van benne az európai középkori muzsika, a jazz és más improvizált zenék is, meg az is, amit a nagy dalíró egyéniségektől tanultam. Zenésztársaim is hozták a maguk személyes zenei hagyományait. Kísérletezünk, mellkast ütünk, többszólamban énekelünk, mondókázunk, sustorgunk, kiabálunk, újra hangszerhez nyúlunk, játszunk, nevetünk, bandává zenéljük magunkat.

Szeretném, ha sokan hallgatnátok a számokat, szeretném, ha nem csak fotókról és interjúkból tudnátok rólam, hanem ismernétek a zenéimet. A népdalénekes megnevezést is szűkösnek érzem magamra, és ha már címke kell, az énekes-dalszerző sokkal inkább megmutatja, miben rejlik az én igazi erőm.
Megszülettek olyan dalok, mint a Hívlak téged, amelyben minden nőt egybeterelek, hogy segítsenek új és könnyebb életmesét írni, az anya-lánya összeolvadós szerelméről szóló Szavak nélküli,vagy az Emberállat, amely nőstény titkokat mesél el. De születtek olyan slágerek is, mint a Szabadon, ahol már nyoma sincs a régi keservnek, nincs más, csak szárnyalás.

Én ennek az öt delejes férfinek a támaszától csak még teljesebb nővé váltam. És talán a dalok mellékhatása az is, hogy egy kicsivel jobban értem magam, meg a másik nemet. Az én életem rengeteget változott a daloktól, és izgatottan várom, vajon a tiétek fog-e.”

http://antropos.hu/data/8647/2.jpg

Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére