Garázscirkusz a soul maharadzsájával

King Khan And The Shrines a Kuplungban
Április 27-én a Király utcán beparkol képzeletbeli lovasfogatával Arish Ahmad Khan vagy színpadi nevén King Khan, és kocsiján magával hozza őrült udvartartását, hogy egy estére Budapest is megtapasztalja milyen az, amikor Anubis és Kali szerelemgyereke egy pszichedéliával átitatott garázsrock performanszban életre kel. Reméljük arany palástját sem felejti otthon.

Hat évet váratott magára az indiai származású, Kanadában nevelkedett, ma azonban Berlinben élő King Khan és nyolc tagú zenekara, a The Shrines új albuma. A tavaly kiadott Idle No More címet viselő lemez európai turnéja április 11-én veszi kezdetét Zürichben és rá két hétre már itthon hallhatjuk élőben megszólalni a dalokat.

A 12 számos kiadványról, amely egy kanadai bennszülött-jogi szervezet után kapta a nevét, King Khan úgy nyilatkozott, hogy a lehető legfényesebbre csiszolt zenét tartalmazza, amit valaha készített zenekarával, ahol a dalok a világ jelenlegi állapotát tükrözik, amiben élünk. Reméli, hogy mindenkinek fényt hoz az életébe, alkalmazva a mottót: LOVE IS ALL YOU NEED!, ahogy Yoko Ono és John Lennon óta tudjuk. A korong első dalához, a Born To Die-hoz pár hete új videoklip is készült.

A bajkeverésben jártas, előző zenekaraiban is erőteljes színpadi jelenléttel bíró frontember 22 évesen hozta össze 1999 óta létező zenekarát, ami azóta természetesen sorra megjárta már a nagy amerikai fesztiválokat, köztük a Pitchfork, a Coachella vagy a South By Southwest parádéit. Az illusztris zenekar tagjai: Ron Streeter, ütős hangszerek; Simon Wojan, trombita; Torben Wesche, tenor szaxofon; Frederic Brissaud, bariton szaxofon; Till Timm, gitár; Frederic Bourdil, orgona; Jens Redemann, bassusgitár és Mirko Wenzl, dob.

A 2004-ben megjelent Mr. Supernatural című második lemez hozta meg számukra a nemzetközi áttörést, azóta az Idle No More-on kívül két másik album, egy best of válogatás és a Schwarze Schafe című film soundtrackje is napvilágot látott a zenekar jóvoltából. Együtt dolgoztak továbbá King Khan and the BBQ néven Mark Sultan-nal, akivel Khan közösen zenélt az egykori Spaceshit-ben, majd 2009-ben hozzájuk csapódott még a Black Lips zenekar legénysége és Almighty Defenders néven létrehozták garázs-gospel szupergrupjukat.

Az este bemelegítésére porondmesterként készül felfűteni a hangulatot a brazíliából érkező Xtreme Blues Dog egyszemélyes garázs-blues projektje, valamint a hazai Wattican Punk Ballet őrült dallamai és nem kevésbé eszelős jelmezei előrevetítik a seggrázós ütemekben úszó, fúvósokkal megtámogatott, napon érlelt gitár lizergsavas melódiákban való egyesülését, amelyet egy hamisítatlan partimaharadzsa és odaadó udvartartása fog biztosítani. Ezek tudatában biztosak lehetünk benne, hogy a buli végére nemcsak a fejünkre dől majd a képzeletbeli cirkuszi sátor, de valószínű, hogy még napokig nem találunk ki alóla.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére