Magyar start up

Mobilunkkal fedhetjük fel a titkos üzeneteket

Az Arys applikáció
Szeretnénk megjelölni a város különböző pontjait, ahol jártunk? Szerencsére nem kell a kutyákhoz hasonló eszközökhöz folyamodnunk, mi civilizált, értelmes lények vagyunk, szóval a természet öntözése helyett vadul nyomogathatjuk egy világító izé kijelzőjét. Mert a vadul nyomogatás civilizált dolog.

Amúgy nem csak a telefonok tapizása megy nagyon ebben a civilizált világ, civilizált idejében, hanem a startupok, az “innovatív” “vállalkozások” is. Az Arys mögött is egy hasonló, magyarországi áll, maga az applikáció pedig a világ legnagyobb startup versenyének (Global Startup Battle) döntőjébe is bekerült a budapesti sikere után.

A napokban fog kiderülni, hogy az Arys vajon megnyeri-e a nemzetközi versenyt, ha igen, akkor becsatlakozhat a Google nagy, startup projektjébe. A helyezéstől függetlenül biztosan lesz érdeklődő a programmal kapcsolatban, már most több másik vállalkozás megkereste az Arys életre keltőit.

Az App ötletgazdája Varga Noémi építész, de a csapat tagja két programozó, illetve PR és marketing szakemberek is. Az applikáció használata során virtuális üzeneteket hagyhatunk magunk mögött, melyeknek szabadon megválaszthatjuk a formáját is. Kép, zene, szöveg, vagy videó, örökségünknek csak mi, illetve kreativitásunk szab határt. Ezeket az üzeneteket aztán később a többi felhasználó is látja, szabadon kommentelheti és továbboszthatja, akár egy közösségi oldalon.

Amikor az ember áthalad egy helyszínen, ahol hagytak mások üzenetet, telefonja megrezdül, majd annak kameráján keresztül megkeresheti a korábban ott elhaladt userek megjegyzéseit.

Tehát, amikor mondjuk turistáskodunk egy városban, nem kell idegenvezetőt sem fogadnunk, hiszen akár a városban élő, vagy azt átjáró emberek üzeneteiből is összerakhatunk egy lehet nem átfogó, de mindenképpen színes és érdekes képet. De ez csak egy példa a sok közül, amikre mind-mind felhasználható ez a remek-remek applikáció. Persze nyilván a fő célközönség a különböző kreatív ügynökségek, művészek, vagy újságírók, akik megkönnyíthetik munkájukat ezzel a fejlesztéssel.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Spiritusz

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére