Március 22-ig

Ív és Candie Csodaországban

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának Átlátás című sorozatában utolsó előtti projektként kerül megrendezésre Ív & Candie: r.i.c. chicks fotókiállítása a Liget Galériában március 22-ig.

Ezúttal egy korábbi, közös utazás alkalmával összekovácsolódott alkotópáros, Gáldi Vinkó Andrea és Szombat Éva Ív & Candie’s Wonderland blogjukon publikált naplószerű fotóiból szemezgettek a szervezők.

Egy bomlasztó párizsi kiruccanás alkalmával talált egymásra Szombat Éva és Gádi Vinkó Andrea, mikor eldöntötték, Ív&Candie névvel új lendületet adnak a giccsfűtötte, állandó kukkolási kényszerben fürdőző hazai pop-kultúrának. A páros majd három év megfeszített munka, töménytelen partizás, egy szertelen blog igazgatása után végül egy parádés kiállítás keretében a Liget Galériában r.í.c chicks címen összegezte eddigi munkásságát.

Képeik mintha egy Nan Goldin-albumból léptek volna át a rózsaszín, csillogó, candy-designos permanens bulik, a vibráló, lüktető városi miliő és az intim belső terek világába. Provokatív, harsány, édes-manierista színviláguk és tárgyi kultúrájuk szubkulturális túlhajtásokként az őszinteség nyelvén szólnak, egyben az alkotópáros hitvallását is tükrözik, melyek a spontán megörökített mesterségesség és a mesterségesen beállított spontaneitás határán vibrálnak.

Fotomán módon elkapott pillanatfelvételeik vizuális naplóblogjukból kiemelve a mulandóság relikviáiként küzdenek a hírnév örökkévalóságáért. A galéria falára felfestett impozáns keretbe állva a néző egy kattintással meg is örökítheti Csodaországbeli látogatását.

Egyéni, humoros és extrém kifejezésmódjukkal már számos sikeres, divatszakmabeli projektet tudhatnak maguk mögött. Az Átlátás következő és egyben utolsó fotókiállítása Családfakutatás címmel Ember Sári munkáiból ad ízelítőt március 22-től a kArton Galériában (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére