Tizennyolc fölött

Az Anima Sound System lemezbemutatója a Corvitetőn
Az Anima október 16-án tartotta lemezbemutatóját a Corvintetőn. Ott jártunk és beszámolunk.

Bevallom, prekoncepciókkal vágtam neki az új Anima Sound System-lemezbemutatónak. Élőben még nem láttam őket fellépni, nem sejtettem, hogy a Prieger-dinasztia ifjonc tagja, Fanni képes lenne betölteni az énekesnői posztot a zenekarban. Láss csodát, az Anima működőképes volt (nem is akármennyire) az október 16-ai, corvintetős lemezbemutatón, ami -ha fröccsös színezetű emlékeim nem csalnak-, majd’ egy órás késéssel kezdődött. Ezt talán megbocsáthatjuk a szervezőknek és a zenekarnak, mivel Budapesten az emberek éjfél előtt nem nagyon játszanak “ereszd el a hajamat” a szórakozóhelyeken.
Prieger Fanni jelenléte és hangja betöltötte a teret, az éppen csak nagykorú, 18 éves lány minden zavar nélkül állta a sarat végig a koncert alatt, ami már csak azért sem lehetett egyszerű, mert több száz (?) ős Anima-fan skandálása rázta a Corvintető nagytermét, bár a nyári fesztiválszüret során talán már volt ideje megszokni ezt. Ő az az egykori kislány egyébként, aki jó pár éve a Tekerd című Anima-slágerhez a hangját adta.
A Tekerd most is elhangzott – immár a tinédzserkori hangmutációk után -, és jól szólt. Fanni sikeresen vette az akadályokat és a régi Anima-himnuszok sem okoztak csalódást, mint a 68, a Revolution, az Elég volt vagy a Legyen így.
Ja, és hogy az új dalok? Korrekt dalok születtek, egyértelműen populáris-elektronikus diszkó fívör, rock riffek profi zenei alapokkal és koncepciózusan női vokállal. Valahogy úgy tűnt és a nem reprezentatív felmérés is azt mutatta, hogy még a föntebb emlegetett ős Anima-fanok is örömmel fogyasztották a friss Anima-produktumot.
Persze Animáék pajtásokat is hoztak a bulira, Pándi Balázs Miami Bass-szettel készült, de Varga Zsuzsa is feltűnt a színpadon és a Daft Punk-remixer raverek, Tits&Clits-ék is pörgették a lemezeket.
Szeretjük a Switch me on-t, a hozzá készült videoklipet. Prieger Fanni az Antropos.hu kérdéseire válaszolva elmondta, hogy nagyon örül a pozitív visszajelzéseknek és remekül érezte magát a Corvintetőn. Készül a tizedik Anima Sound System-nagylemez, minden eddiginél pörgősebb, táncosabb zenével, a megjelenés dátuma egyelőre még kérdéses, lehet, hogy már idén, de legkésőbb jövő év elején kézbe vehetik a rajongók. Lesz országjáró turné is a lemezmegjelenés után, ezt tavasszal tervezik, addig is marad az Anima dj-szett, amellyel számos városban találkozhat a táncoslábú partisereglet.


Kattints a képre, és nézd meg a 2009-10-16 Anima Sound System @ Corvintető fotóinkat!

Legközelebb Anima DJ-SET november 6-án a Kuplungban, az ANTROPOS.hu Electro Night-on, ahol láthattok még MONO Fashion Divatbemutatót illetve a Lollipop dj-k is (Killbert és Sakál) megmutatják mik a legfrissebb zenék a világban az elektronikus tánczenékben.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére