Ősszel beerősít az A38

Erőteljes programmal indítja az őszi szezont az idén hat éves A38. Sok külföldi fellépőt várnak majd a szervezők, lemezbemutatóknak ad helyet a hajó, és világzenei programokból sem lesz hiány.  Céljuk az európai áramlatba bekapcsolódó zenekultúra megteremtése Magyarországon.

Az A38 egyre növekvő népszerűségének egyik oka talán az, hogy nem csak a könnyűzenét kedvelő réteget elégítik ki a programjaikkal, hanem például a jazz rajongóit is. Szeptember 21-én a hetvenes-nyolvanas évek egyik legnagyobb hatású jazz együttese, a Ralph Towner vezette Oregon lép fel a hajón. Az indiai, keleti hatásokat a folkkal és a jazzel ötvöző kvartett hét év után először jár Magyarországon. Az előzenekar a néhány hónapja tragikusan elhunyt Gasner Jánosnak emléket állító Escurial lesz. Az Oregon túlzás nélkül a kortárs jazz egyik legfontosabb zenekara.

2009 szeptembere kétségkívül a különleges zenei produkciók hónapja lesz az A38 Hajón. Jazzes – táncos partisorozatuk, a Blue Note Trip október elsején a hatodik részéhez ér. Ezúttal az A38 Hajó régi barátja, a linzi Parov Stelar érkezik zenekarával, hogy első magyarországi sikereinek helyszínén mutassa be frissen megjelenő új dupla albumát.
Érdekesnek ígérkezik az oktober 7-ei örmény Deti Picasso és a norvég Schtimm Minimal fellépése is. Moszkva egyik legpörgősebb és legeredetibb zenekara ezúttal vadonatúj, elképesztő anyaggal mutatkozik be új oldaláról, míg a norvég zenekar zavarba ejtően szép dalaival egy képzelt orosz költő verseire muzsikál. Ez hozta meg nekik a világhírnevet. Mindezt a két formáció 10. születésnapja alkalmából egy hatalmas örömzenélésen ünnepeljük meg.

Ezek után nem meglepő, hogy a hely kezdi kinőni a saját kereteit. A szervezők ezért igyekeznek új utakat találni a terveik megvalósításához. Idén nyáron jelen volt a szórakozóhely a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Hegyalja Fesztiválon és a Szigeten, ahol a legnagyobb fedett sátorral rendelkeztek.
A Fonóval és a MU Színházzal karöltve ötödik alkalommal rendezik meg az Új Buda Jazz Fesztivált. A szeptember 3-6-ig tartó fesztivált a MU Színház tavaly elhunyt vezetőjének, Leszták Tibor emlékének ajánlják.  
Aki esetleg lemaradt volna a kedvenc koncertjéről az se csüggedjen, mert esténként immár három közszolgálati televízió csatorna (M1, M2, Duna TV) sugározza a hajón készült 50 perces koncertfelvételeket.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére